Política

política

El PSC aprova els candidats amb l'objectiu de recuperar l'hegemonia a la comarca

Els socialistes volen aconseguir les cinc alcaldies

En aquests moments només Tiana no és del PSC

La consigna és desactivar el discurs del PP

El consell de federació del PSC del Barcelonès Nord va aprovar dijous per unanimitat els caps de llista dels cinc municipis de la comarca per a les pròximes eleccions municipals. D'aquesta manera es van ratificar els noms dels alcaldables de Badalona, Jordi Serra; Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; Sant Adrià de Besòs, Jesús Maria Canga; Montgat, Jordi Ràmia, i Tiana, Ester Pujol. Els quatre primers ja són alcaldes, mentre que Pujol substitueix al capdavant de la llista Ferran Vallespinós, alcalde de Tiana fins fa quatre anys. “Estic convençuda que Tiana tornarà a ser socialista”, va assegurar Pujol al consell.

De fet, l'esperit de la reunió celebrada al Museu de Badalona va ser donar un impuls al partit per recuperar l'hegemonia a la comarca: recuperar Tiana i revalidar els altres quatre municipis. Per aconseguir-ho “hem d'explicar bé la feina feta pels governs socialistes”, va manifestar Ràmia.

Al Barcelonès Nord, aquestes eleccions estan marcades per la immigració i el discurs del PP. En aquest sentit, Jesús Maria Canga va acusar de “certa dificultat en el reg sanguini” els que “trenquen la barreja de cultures”.

“Hem de demostrar a la ciutadania que volem comptar amb ells i oferir-los les millors solucions als seus problemes i als seus somnis”, va afirmar Núria Parlon, que, com Jordi Serra, es presenta a la reelecció, després d'haver aconseguit l'alcaldia a mig mandat. Serra va fer un discurs enfocat a desmentir i criticar les acusacions que rep del PP, i va veure possible la victòria: “Estem en forma, tenim una bona tàctica i un bon entrenador; guanyarem, i guanyarem net, davant d'un rival que juga brut”.

Pinya amb Montilla

En el consell de federació del PSC del Barcelonès Nord hi va ser present José Montilla, expresident de la Generalitat i primer secretari del PSC. Tota la federació socialista de la comarca va fer pinya amb l'expresident amb diverses referències durant els parlaments. Serra, que també és primer secretari del PSC al Barcelonès Nord, va dir als militants que havien d'estar “orgullosos” dels governs tripartits: “Han estat uns bons governs”. Pel que fa al debat intern al PSC, Serra també va tancar files amb la direcció nacional i va descartar qualsevol possible refundació del PSC. L'alcalde de Badalona va recordar el vell eslògan Som socialistes i som catalanistes per les mateixes raons per clamar per la unitat. Canga també va demanar que s'evités la divisió i va fer un símil esportiu: “Les coses s'arreglen als vestidors”.

Montilla va animar els socialistes de la comarca a fer un esforç per a les pròximes eleccions i els va augurar bons resultats, perquè a les municipals “és on millor ho podem fer, perquè és on queda acreditada la feina feta, el lideratge i tenir un partit arrelat a la societat”. Montilla va tenir paraules dures per a l'actual president, Artur Mas, i per a CiU, a qui va acusar de “pintar les coses pitjor del que estan”.

LA XIFRA

4
municipis del Barcelonès Nord
tenen alcalde del PSC. Tiana és l'únic que no.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.