Política

El Japó viu pendent de la direcció del vent

Ordenen evacuar la població en un radi de 20 km, i la radiació arriba a Tòquio

L'alliberament de radiació a l'atmosfera de resultes de les explosions a la central de Fukushima I no s'ha pogut quantificar amb detall, però creixen els nivells de contaminació registrats al nord del Japó, on superen deu cops la normalitat. A la mateixa capital, Tòquio, s'han detectat valors més alts del que és habitual de iode i cesi, malgrat que les autoritats sostenen que són “insignificants”. Segons l'agència Kyodo, la radiació va ser fins a 33 vegades superior al límit legal a Utsunomiya, al nord de la capital.

Els japonesos, que no han tingut temps ni d'assumir la quantitat de morts i desapareguts pel tsunami, temen ara que el vent els acosti el perill. Les ràfegues bufaven ahir cap al sud-oest; és a dir, cap a l'interior del país. Les autoritats van repartir milers de pastilles de iode per minimitzar els efectes de la radiació en el cos humà.

També es va ordenar l'evacuació dels residents en un radi de 20 quilòmetres de la central afectada. Als veïns d'entre 20 i 30 quilòmetres se'ls va instar a no sortir de casa.

Hi ha milers de persones que estan en aquesta situació. D'altra banda, les autoritats també van decretar una zona d'exclusió aèria de fins a 30 quilòmetres al voltant de Fukushima I.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.