Política

CARLES ROSSINYOL

CANDIDAT DE CIU A L'ALCALDIA DE SABADELL

“El vot indecís als barris ens pot apropar a l'alcaldia”

Tot i els actuals vuit regidors de diferència, CiU s'aferra als números del 28-N –amb 14.000 vots més que el PSC– per vendre el seu projecte municipal a Sabadell

Troba que la societat és “prou madura” per entendre l'ajust pressupostari i que no els passarà factura

Promet no pactar amb Bustos i titlla el projecte dels socialistes d'“esgotat”

Un jurista a l'oposició.
Carles Rossinyol (Sabadell, 1963) afronta la seva segona campanya com a cap de llista. Llicenciat en dret i director dels serveis jurídics de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, el 2007 va aconseguir amb un equip tan renovat com desconegut incrementar la representació de CiU de 3 a 5 regidors al consistori, i es va imposar al PSC al districte primer. Tot i ser la segona força, els socialistes els avantatgen de vuit edils, una distància que ara volen escurçar.
Bustos encapçala un projecte esgotat, sense idees i pensat només per mantenir la poltrona”

El 28-N, CiU va aconseguir resultats notables als barris de Sabadell, en molts dels quals va superar el PSC. Hi faran més campanya?

Sabadell és un tot, al marge dels percentatges de vots. I la ciutat no anirà bé si tots els seus barris no van bé. Però sí, hi hem intensificat més el contacte perquè, tot i que ja prevèiem un gran resultat, després de les eleccions catalanes creiem que hi podem créixer prou amb els indecisos per aconseguir l'alcaldia.

Són força optimistes...

Tenim molta il·lusió d'aconseguir un resultat municipal històric. I per això també encarem la campanya decididament en positiu, fent propostes i explicant què ha passat aquests quatre anys a la ciutat.

No tem una certa desmobilització per les severes mesures d'ajustament pressupostari de CiU a la Generalitat?

La societat catalana és prou madura i és conscient de la situació de les finances del país. CiU mira de resoldre un atzucac que han afavorit els mateixos tres partits que ara posen el crit al cel. I mentre aquí el PSC diu que erosionem l'estat del benestar amb un ajust del 10%, el PSOE a Madrid ens demana que retallem un 20% el pressupost i ens vol escatimar 1.450 milions del fons de competitivitat. Si no fem res, acabaríem com Portugal o Grècia, però Catalunya no es mereix això i calen sacrificis.

Quines propostes fan per a Sabadell?

La nostra preocupació principal és reduir la taxa d'atur. I això comporta fer més eficient l'administració municipal, facilitar els tràmits per instal·lar empreses i obrir negocis, revisar algunes ordenances a la baixa... Si hi ha més feina i activitats, hi haurà més consum i tributs, i tornarà a girar el cercle.

Calen més equipaments?

S'ha de treure el màxim rendiment al que ja tenim. Obrir més hores les biblioteques i els centres cívics; que es puguin fer servir les instal·lacions esportives i els gimnasos dels centres educatius fora de les hores lectives i confiar més en la responsabilitat de les entitats a l'hora de facilitar-los espais. Només amb aquestes accions ja supliríem moltes mancances.

Han escalfat una mica la precampanya duent l'elevada contaminació d'un punt de la ciutat al Parlament Europeu...

Tenim un problema i cal posar-hi solucions. El quart cinturó és imperiosament necessari, perquè si traiem del nucli urbà el trànsit de pas que ens travessa per anar a Barcelona, els nivells de micropartícules millorarien automàticament. Però també cal ser valents i ampliar la zona de vianants del centre, amb una bona xarxa d'aparcaments al seu voltant; anar repensant la Gran Via, projectes de tramvia urbà –sobretot del centre cap a Barberà– i adequar la concessió del servei de bus municipal. Cal un nou concurs perquè acumulem diverses pròrrogues i l'estem pagant molt car.

Aspiren a liderar el canvi, però davant d'un PSC que ara és hegemònic segurament els tocaria pactar. Amb la resta de grups minoritaris?

L'objectiu primer, si governem, serà aplicar les propostes del nostre programa. En solitari o, si hi ha opció, amb altres partits. I si no, ens quedarem a l'oposició, però conscients que serem decisius a l'hora de prendre acords importants. L'únic que tenim clar és que no pactarem amb el PSC del senyor Bustos.

Per què?

Després de 12 anys, encapçala un projecte esgotat, sense idees i només per mantenir la poltrona. Han copiat sense cap rubor plantejaments de CiU, com el de l'administració facilitadora, al cap de pocs dies que l'haguéssim fet públic. Però és poc creïble que proposin això perquè admeten, implícitament, que fa anys que posen traves. No ens agrada el seu estil personalista i controlador de la societat civil. No és la nostra manera de fer.

Però si amb l'alcalde no s'entenen, amb la resta del PSC no seria factible pactar?

Un acord sense Manuel Bustos podria facilitar les coses, però ens hauríem de trobar un PSC sense la seva ombra, on realment no pogués moure els fils des del darrere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.