Política

Garcia (CiU) guanya el duel amb Ràmia(PSC), que necessita un quadripartit

El nou candidat convergent venç els socialistes per 157 vots

ERC i ICV-EUiA es mantenen, el PP obté dos edils i entra el Partit Republicà, que podria tenir la clau

Arribar i moldre. Francesc Garcia Arrocha, l'únic candidat montgatí que debutava en aquests comicis, va ser l'encarregat de retornar ahir a CiU la victòria que, fa quatre anys, el PSC va arrabassar a la federació nacionalista. Com va passar el 2007 amb el triomf socialista, el triomf de CiU d'ahir també va ser molt ajustat, tal com es preveia en el duel entre totes dues formacions. “La gent ha votat pel canvi, per l'aire fresc”, expressava ahir Garcia, content per “haver girat la truita” tot i la “dificultat” de la seva aposta. De fet, Garcia es va imposar per només 157 vots de diferència. Així, l'increment del suport de CiU respecte a fa quatre anys li permet guanyar dos edils més i assolir-ne un total de sis, un augment que s'ha d'explicar, en part, pel creixement, en quatre, del nombre de regidors que a partir d'ara hi haurà a Montgat, que en total seran disset. Amb ERC i ICV-EUiA mantenint el seu respectiu nombre de regidors –dos en cas d'Esquerra i un en el cas dels ecosocialistes–, els altres dos nous llocs a la sala de plens van a parar al PP i al Partit Republicà d'Esquerra, que treu el cap a l'Ajuntament per primera vegada en la seva història. En el cas del PP, el regidor Ismael González estarà acompanyat, a partir d'ara, de Maximiliano Ruiz, mentre que el que fa temps va ser regidor del PSC, Gabriel Salguero, tornarà a l'Ajuntament amb aquesta nova formació republicana.

De fet, el paper de Salguero podria ser fonamental per a la configuració del nou govern montgatí. I és que amb una CiU que guanya però que es queda a tres regidors de la majoria absoluta, i un tripartit actual que només en suma vuit i es queda a un regidor dels nou que atorguen el govern, Salguero podria decantar la balança amb les forces d'esquerres integrant un quadripartit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.