Política

El recompte de la Junta Electoral deixa ERC sense cap regidor a Girona

Els republicans intenten esgarrapar els vots necessaris per arribar al llindar del 5% i anuncien que recorreran la decisió

Si obtinguessin representació, la CUP perdria el tercer regidor que ha aconseguit

El recompte general de vots de la Junta Electoral de Girona deixa ERC sense cap regidor a l'Ajuntament de Girona.

L'escrutini, que s'ha fet als jutjats de la ciutat, allunya més els republicans del llindar del 5% de vots que necessiten i, encara que els han validat tres vots que havien passat per nuls, també han augmentat els vots en blanc. Segons els càlculs, per cada vint nous vots en blanc que es validen, ERC necessita un vot més per aconseguir representació.

Tot i que inicialment la formació necessitava dos vots per fer asseure Blanca Palmada al consistori, ara la diferència s'incrementa perquè alguns vots nuls s'han declarat en blanc i, per tant, això incrementa la participació. Els republicans ja han anunciat que recorreran la decisió perquè entenen que s'han computat vots en blanc que no s'haurien de considerar vàlids. Si els republicans obtinguessin representació, la CUP perdria el tercer regidor que ha aconseguit.

L'escrutini ha durat prop de tres hores i ha tingut moments divertits, ja que els sobres amaguen curiositats com estampes religioses, missatges irònics de caire polític, collages o, fins i tot, trossos de paper higiènic.

En aquest recompte general, es contrasten les dades del Ministeri de l'Interior amb les actes de totes les meses electorals per comprovar que no hi hagi cap error.

ERC confiava poder esgarrapar els dos vots que li feien falta per entrar a l'Ajuntament de Giorna i, per això, el representant del partit ha demanat a la Junta Electoral que revisés, un per un, tots els vots que es van declarar nuls a les 105 meses que diumenge hi havia repartides a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.