Política

tarragona

Ballesteros, més partidari d'un govern en minoria amb suports puntuals

És l'opció que agafa més força veient la incompatibilitat d'exigències entre el PP i CiU

Admet que l'oposició és una “opció real” que no preveu

Cada dia que passa sembla més improbable que CiU i el PP s'ajuntin per arrabassar l'alcaldia al PSC. Tant Victòria Forns (CiU) com Alejandro Fernández (PP) parteixen de posicions màximes per negociar, ja que a cap dels dos no els agrada compartir el poder i, a priori, tant l'un com l'altre, aferrant-se als resultats, volen els quatre anys de mandat, cosa que, a priori, també els allunya. Per això, enmig d'una possible disputa entre els dos partits de dretes, cada cop fa més la sensació que el partit vencedor –el PSC, que és l'encarregat d'obrir les converses–, amb l'encara alcalde Josep Fèlix Ballesteros al capdavant, continuarà tenint l'alcaldia, amb suports ocasionals.

Ahir, en una entrevista a Tarragona Ràdio, el líder socialista es va mostrar partidari primer de formar “un govern estable o un govern amb majoria relativa amb acords puntuals”. Sense dir-ho en cap moment, per les seves paraules, tot indica que seria el PP i no CiU la formació que li permetria tirar endavant assumptes cabdals, principalment l'aprovació dels pressupostos. De manera indirecta, Ballesteros va desacreditar els suggeriments fets tant pel número 2 de la seva llista, Paco Zapater, com pel 9 i actual cap de l'executiva local del PSC, Javier Villamayor, que en dies anteriors van assegurar públicament que la sociovergència seria la fórmula de govern amb la qual se sentirien més còmodes. “Són les seves opinions personals, però jo no tindré delegats per pactar. El que digui jo va a missa”, va sentenciar Ballesteros. D'altra banda, el batlle va insistir que les negociacions es faran exclusivament “en clau tarragonina”, i que qualsevol incompliment serà denunciat de manera pública pel PSC. Tampoc no permetrà que Tarragona “sigui moneda de canvi per a cap altre pacte de cap altra ciutat o partit”. De totes maneres, Ballesteros va deixar clar que a l'hora de negociar no té “cap prejudici ni apriorismes”, amb referència a possibles cessions. També va reconèixer que una coalició amb CiU “segurament milloraria les relacions amb la Generalitat, tot i que ara ja són prou bones”, va recordar. Respecte a la possibilitat de tornar a l'oposició, va explicar que “és una possibilitat real que ara no contemplo”, tot i que va admetre que si li toca s'hi estarà quatre anys.

No descarta el relleu de Rigau

Al marge de l'aprovació dels comptes, un altre dels punts que han generat friccions entre el PSC i els dos partits que encara són a l'oposició, CiU i el PP, és la gestió de la candidatura de Tarragona als Jocs del Mediterrani del 2017, el responsable de la qual és Mario Rigau. Ahir el mateix Ballesteros en una altra entrevista, a Onda Cero, va deixar la porta oberta a un possible relleu del director executiu de la candidatura olímpica en el cas que cristal·litzi un acord entre el PSC i CiU. “Cap càrrec és etern, es pot negociar”, va declarar el candidat socialista, el qual tampoc no acceptaria d'entrada el relleu de Rigau per l'expresident de la Federació Espanyola de Tennis, Agustí Pujol, proposat pels nacionalistes. Per pactar amb el PP estaria disposat a exigir la derogació de la llei de vegueries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.