EL TSJC matisa el seu president i admet que la interlocutòria podria afectar tot el sistema educatiu
L'alt tribunal explica que en les resolucions del Tribunal Suprem no s'especificava que la decisió quedés limitada a les tres famílies que van presentar la denúncia
Assenyala que és el departament d'Ensenyament qui ha de decidir les mesures perquè el castellà també sigui llengua vehicular
El TSJC ha matisat aquest dilluns a la tarda les declaracions del seu president, Miguel Ángel Gimeno, a través d'un comunicat en el qual admet que la interlocutòria sobre la llengua vehicular a l'escola podria afectar a tot el sistema educatiu. El TSJC explica que en les resolucions del Tribunal Suprem no s'especificava que la decisió quedés limitada a les tres famílies que van presentar la denúncia i, per tant, “això podia significar la seva aplicació de forma genèrica a tot l'ensenyament de Catalunya”.
L'alt tribunal català especifica, a més, que la interlocutòria del TSJC, “insta” el departament d'Ensenyament a complir les sentències del Suprem, però “no assenyala quines han de ser aquestes mesures concretes”.
Després de la polèmica sorgida arran de la publicació de la interlocutòria, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no vol que s'especuli sobre les motivacions dels magistrats per prendre la decisió. Així, en el comunicat que han fet arribar a la premsa, l'Alt Tribunal recorda que “el seu àmbit d'actuació i de decisió és, exclusivament, jurídic i no polític”.
Gimeno havia dit que la interlocutòria es referia als tres casos concrets
El comunicat del TSJC ha matisat les paraules del seu president que, prèviament, havia explicat en una entrevista radiofònica que la interlocutòria s'ha d'aplicar en els casos concrets i no en el model lingüístic general.
Gimeno havia insistit que el Tribunal “no pot resoldre més coses”, perquè, sinó, cada vegada que un pare posés una demanda per aquesta qüestió, “tornaríem a posar a debat la política lingüística i d'ensenyament, i això no té cap lògica”.