Montserrat aprova uns pressupostos realistes
La manca de liquidés però dificulta la gestió d'uns deutes que superen els cinc milions d'euros
Amb tan sols una hora escasa de debat, l'Ajuntament de Montserrat havia aprovat els pressupostos municipals per al 2012, tot i que després, s'allargava fins a quatre hores el debat dels flocs que se'n derivaven.
Es tracta d'unes previsions que, en aquesta ocasió s'hi xifren en 4.838.000 euros, mentre les partides de despesa s'han previst per a 4.556.000 euros, quantitat aquesta que aporta un marge de maniobra suficient com per a començar a subsumir alguna part del deute real que té la municipalitat.
D'entre les decisions més arriscades que s'han hagut de prendre, es troba la periclitació de l'Empresa Municipal Espais Urbans i la recuperació de la totalitat dels serveis que desenvolupava durant la passada legislatura.
La bancada de l'oposició tan sols ha realitzat unes xicotetes objeccions i ha subratllat uns quants matisos, que no han canviat en res el projecte presentat per l'equip de govern tripartit que governa aquesta localitat de la Vall dels Alcalans.
D'aquesta manera, la majoria que administra el consistori, ha qualificat els comptes aprovats, com a uns pressupostos durs, però factibles i ha mostrat el seu compromís de portar-los endavant, perquè preveuen una baixada en les partides de festes i setmanes taurines, fan desaparèixer partides considerades innecessàries i augmenten el sentit social dels comptes municipals.
Quatre hores de plenari
Pere RossellSols passar a la política municipal que, quan menys t'ho esperes salta la llebre i, en aquest cas, tot i que els punts de l'ordre del dia del plenari de pressupostos s'han aprovat poc abans de les dues hores d'haver començat la sessió, l'apartat de precs i preguntes dels regidors, s'ha fet inacabable, degut a les ànsies de participació de tots els components del consistori i més encara de la bancada de l'oposició.
Les intervencions, més que preguntes, s'han convertit en autèntiques proclames, quan no soflames o cartes als reis d'Orient, a la recerca de fer enrere la màquina del temps, com ha estat el cas del que fos alcalde i ara regidor de l'oposició, Antoni Campos. Però el moment més àlgid de la discussió ha estat quan el regidor Bellido ha convertit el plenari, en una autèntica paradoxa del despropòsit, fins el punt que l'alcalde ha hagut d'alçar-se de la presidència per a desconnectar-li el micròfon, en considerar que Manolo estava actuant com un autèntic holligan de la política casolana.
Tot hom ha tingut els seus minuts, els seus quarts d'hora i els seus espais interminables de glòria retòrica. Fins tal punt ha resultat farragós, que en fer-se les dotze i arribar-li el temps de participació al públic de la sala, la bancada de la dreta conservadora ha decidit abandonar els seus seients, tot i argumentant que no havien disposat de suficient temps per a realitzar el paper d'oposició que la legalitat li té encomanat.
Així són les coses dels pobles en aquesta legislatura i, Montserrat no és un món a banda. Gràcies que la política de la participació, permet que tothom s'expresse i que els ciutadans diguen la seua, al menys una vegada cada mes i davant el circuit local de televisió.