Política

S'insta al regidor d'economia de Torrent que explique la liquidació amb FCC

El PP sol·licità préstecs per 12'8 milions d'euros per cancel·lar factures pendents i ara tornen a aparèixer nous deutes per falta de pagament

Compromís per Torrent, davant la crítica situació financera de l'Ajuntament de Torrent, insta al regidor d'economia a què explique amb claredat quina és la situació actual del deute municipal amb els proveïdors.

El portaveu de Compromís, Vicent Beguer, fa aquesta crida després que el PP haja acceptat la liquidació de 774.513'76€ per interessos de demora, demanada per l'empresa Fomento de Contrucciones y Contratas, arran dels continus impagaments municipals.

Beguer ha recordat que el govern presidit per Amparo Folgado va acollir-se al mecanisme de pagament a proveïdors, regulat pels Reials Decrets 4/2012 i 7/2012, pel quals el seu govern va sol·licitar préstecs per valor de 12'8 milions d'euros, per a poder pagar factures pendents als proveïdors.

Al seu moment el regidor d'economia va contestar a l'oposició que amb aquest préstec els deutes estaven saldats i que tot quedava com de nou. Ara, després de l'estiu presenten un nou deute equivalent a 129 milions de les antigues pessetes, una despesa inassumible després que el govern del PP s'haja gastat al voltant de 300.000 euros en les festes patronals de juliol.

Finalment Beguer ha advertit que encara que es va renegociar, a la baixa, la contracta de neteja i arreplegada del fem amb Fomento en gener de 2012, l'ajuntament continua sense poder fer front a les despeses compromeses pel govern del PP, fet que portarà a nous desequilibris financers i a al més que possible tancament en negatiu de la tresoreria municipal, una situació que ve reproduint-se ininterrompudament des que el PP arribà a l'alcaldia en 2007.

“Xe, el que faça falta”!

Pere Rossell

Una municipalitat que es governa sota el genèric del “que faça falta” peca sempre de rigor i de seriositat des del primer instant perquè amb aquesta premissa sols pot arribar-se a la improvisació i la sorpresa, conduïda únicament per les polsacions del que interessa a uns o a altres regidors i regidores.

Així, no es pot governar cap ciutat i, segurament per això és pel que el Nord ja no es refia de la conducció dels pobles, viles i ciutats del sud on la pólvora, les festivitats i els maldestres, primen per damunt d'altres consideracions, mal que li pese al regidor Jorge Planells.

Quan un governant o governanta pronuncia aquesta frase del “que faça falta” es desqualifica com a gestor i passa a ocupar el paper d'aquelles persones que per principi de Peter, ocupen càrrecs per als que no estan preparats o preparades.

No es pot continuar dient ”el que faça falta”. S'ha de començar a dir: el que corresponga, el que s'ha pactat, amb el que s'ha quedat, al que es diu al pressupost... i frases semblants.

La primera frase fa referència al camp dels sentiments, del desig, de la improvisació, mentre la segona té clars arrela samb el seny, el trellat, la legalitat, el que toca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.