Política

política

L'Ajuntament d'Hostalric apuja l'aigua un 15% i abaixa l'IBI

El ple va aprovar ahir que es tiri endavant un projecte per millorar la visita i l'acolliment de visitants al castell

El ple de l'Ajuntament d'Hostalric va aprovar ahir apujar la tarifa de l'aigua un 15%, amb els vots a favor de CiU i el PSC i els vots contraris d'ERC i ICV-EUiA. Amb l'increment, la quota fixa passa de 5,20 a 6 euros, mentre que pel que fa al consum, el preu augmenta una mitjana del 7,3%. El portaveu d'ERC, Lluís Tubau, va argumentar que s'ha de fer un esforç per reduir els preus o en tot cas mantenir-los, i el portaveu d'ICV-EUiA, Francisco Andrés Martínez, es va manifestar en el mateix sentit, i va qualificar el 15% d'abusiu.

En el ple també es van aprovar les ordenances fiscals per a l'exercici del 2013. Segons va explicar el regidor responsable de l'àrea, Ferran Bonjoch, la majoria de les ordenances no experimenten canvis, amb l'excepció de l'IBI, que tenia un gravamen del 0,74 i baixarà tres dècimes. La rebaixa s'explica perquè Hostalric està en ple procés de revisió cadastral, i es pretén compensar l'increment de l'IBI per la revisió. Tant ICV-EUiA com ERC van votar-hi en contra, ja que consideren que la pressió fiscal ja és prou elevada.

L'Ajuntament va aprovar també que s'obri el procés per posar a licitació el projecte de millora, visita i acolliment de residents al castell, per una despesa màxima de 290.000 euros més IVA. Segons va explicar l'alcalde, Josep Antoni Frias, l'Ajuntament disposa d'una subvenció europea (Feder) per finançar en un 50% el cost del projecte, en què es pretén “fer un espai de museïtzació, amb noves tecnologies per fer la visita al castell més atractiva”. El projecte té un cost de 413.000 euros, repartit en cinc capítols, i afecta bàsicament el cos de guàrdia i el polvorí, però la part relativa a les obres que s'han de fer a les naus es deixa per a més endavant. La meitat del cost l'ha d'assumir l'Ajuntament. L'obra, a més, ha d'estar acabada el desembre del 2013 per no perdre els ajuts. El punt es va aprovar amb l'única abstenció del grup d'ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.