Política

Es proposa a Torrent un plenari per debatre l'estat de la vila

El suggeriment surt de la coalició Compromís i té per objecte analitzar i corregir el rumb de la ciutat

Els Pressupostos de la Generalitat per a 2013 tornen a obviar una vegada més el projecte de l'Hospital de Torrent, que porta sense dotació des de 2009, any en què es va col·locar el cartell que encara hi resta.

Així mateix, l'altra promesa estrela de l'actual administració, el soterrament de les vies, no ha merescut tampoc dotació pressupostària per part de la Generalitat. Es tracta, doncs, segons els regidors de Compromís per Torrent, d'una nova evidència de l'incompliment del programa electoral amb què el Partido Popular es va presentar a les eleccions.

Així mateix, la realitat social de la ciutat de Torrent mostra per primera vegada en la història recent, un informe d'escolarització en què s'indica que hi ha més alumnes matriculats en l'ensenyament privat que en el públic, que el sistema públic absorbeix un 86% de l'alumnat immigrant i que les línies d'ensenyament en valencià s'han vist reduïdes fins a l'extrem que dos dels quatre instituts de la ciutat no oferten en Batxillerat.

A més a més, els 11.000 desocupats a Torrent —una taxa de vora el 30%— i la molt delicada situació financera de l'Ajuntament —amb un deute amb els bancs de més de 65 milions d'euros— ha portat a Compromís a demanar la introducció amb vocació de continuïtat d'una figura com és la del Debat de l'estat de la vila, que ja s'aplica en altres poblacions de l'entorn, com ara Paterna, i que la consideració de Torrent com a Gran Ciutat la fan imprescindible.

Per a Compromís, els veïns i veïnes de Torrent es mereixen explicacions sobre el rumb que la seua ciutat portarà en el curt i mitjà termini i és per això que s'aposta per celebrar un Debat de l'estat de la vila on es podria detallar els diferents projectes de futur per a la ciutat, des d'un punt de vista allunyat de l'electoralisme populista mostrat pel partit que sustenta la majoria absoluta.

Ganes de malbaratar diners

Pere Rossell

Tal i com està la situació econòmica i la realitat política de l'ajuntament més gran dels que hi ha a la comarca de l'Horta, aquesta proposta que realitza la coalició valencianista són ganes de tirar els diners al fem.

Ho vinc a dir perquè, amb una majoria absolutíssima dels populars i sense possibilitat de colar cap proposta amb trellat, aquesta sessió extraordinària sols aprofitarà per fer caixa els regidors i regidores de tots els grups polítics a canvi de no treure profit del que s'hi dirà.

I no se li treurà profit, perquè aquells que (mal)governen l'administració local d'aquesta vila tan gran, no pensen més que a explicar la realitat des de la seua òptica i la culpa la tenen els altres.

Ganes tenen els nacionalistes valencians de Torrent, d'invertir un temps perdut, per a sentir només que bajanades i opinions interessades a desqualificar els adversaris polítics, considerats des de l'òptica de la dreta i (ultra)dreta torrentina, com a enemics.

La sessió hauria de ser gratuïta i de franc, hagut el trellat que se li traurà. Els grups de l'oposició tan sols podran fer ús del dret al pataleig i gràcies. Aquestes sessions d'anàlisi han de plantejar-se d'altra manera i la participació hauria de ser un canal irrenunciable. Recuperar el Consell de Participació Ciutadana hauria de ser una reivindicació irrenunciable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.