Política

El jutge imputa Arola, Barriach i Gómez per malversació, prevaricació i blanqueig de capital en el cas Shirota

Els tres detinguts aquest dijous han estat posats en llibertat sense fiança però amb càrrecs també per delicte societari, falsedat documental i insolvència punible

El titular del jutjat d'instrucció número 3 de Reus ha deixat en llibertat sense fiança però amb càrrecs per delictes de malversació de cabals públics, prevaricació, blanqueig de capitals, falsedat documental i insolvència punible, els tres detinguts aquest dijous al matí per la Guàrdia Civil per la seva presumpta implicació en el cas Shirota, una peça separada i sota secret de sumari del cas Innova. L'exrector de la URV Lluís Arola, el president de Morella Nuts, Joaquim Maria Barriach, i l'exsecretari de Shirota i exgerent del Tecnoparc, Xavier Gómez, han prestat declaració durant més de cinc hores, però han declinat fer declaracions a la sortida dels jutjats. El magistrat ja va imputar tot l'antic equip de govern de Reus per aquesta mateixa causa, que investiga l'aval de 3 milions d'euros concedit pel consistori l'any 2008 a l'empresa mixta Shirota.

D'altra banda, i segons han confirmat fonts municipals, la segona tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus i presidenta del Grup Salut, Teresa Gomis, ha declarat aquest dijous a la tarda davant la Guàrdia Civil en qualitat d'imputada pel cas Shirota. Gomis, que ha estat acompanyada d'advocat, ha declarat a la Comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona durant un parell d'hores. Gomis va ser responsable de Shirota des de l'entrada del nou govern (CiU-PP) fins a la seva dissolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia