Política

El PP i el PSOE impedeixen a Compromís per Senyera fer la gravació audiovisual del plenari ordinari

L'alcaldessa amenaça en fer la sessió a porta tancada

L'alcaldessa de Senyera (PP) amb el suport del seu equip de govern i dels tres regidors del PSOE van impedir que el grup municipal Compromís fera una gravació audiovisual del plenari ordinari que se celebrava a l'Ajuntament.

Tot i que en diverses ocasions aquest grup ja havia demanat poder fer-ho, mai van obtindre una resposta i ahir ho va tornar a demanar durant la comissió que precedia al plenari.

Tant els membres del govern com els del l'oposició s'hi van negar en rotund i davant la insistència de Compromís en continuar endavant amb la gravació, l'alcaldessa, a suggeriment del PSOE, va amenaçar en fer el plenari a porta tancada i fer fora així als ciutadans que hi pretenien assistir.

El portaveu de Compromís per Senyera, Pau Mascarós, ha explicat que “la decisió de gravar no pretenia buscar conflicte, ho veiem com un acte de transparència democràtica. No se'ns ha fet mai cas, i després d'informar-nos i avalats per diverses sentències judicials, vam decidir posar en coneixement als membres del plenari que ho anàvem a fer, tot i la negativa de tots els representants polítics, tant del PP com del PSOE”.

Després d'uns minuts de deliberació i de consulta, l'alcaldessa de Senyera, Pilar Alandes, va dictaminar que la gravació no podia tirar endavant perquè ella tenia l'última paraula i així ho volia la majoria.

Per al portaveu de Compromís, “es tracta d'un acte públic amb representants polítics i on es tracten temes que impliquen a tota la ciutadania, no entenc perquè es nega el dret a la informació, que és un principi essencial per al funcionament del sistema democràtic”.

La regidora de Compromís per Senyera, Sandra Capsir, explica que la decisió de voler gravar els plenaris és un exercici de democràcia i no entén com PP i PSOE es neguen a mostrar als ciutadans com fan el seu treball, “els ciutadans es mereixen saber què fan els representants que han triat a les urnes, un plenari és un acte democràtic que ha de ser lliure i obert per a tot el món”.

Capsir ha recordat, a més a més, que hi ha una sentència judicial a Ròtova que dóna la raó a Compromís, després de que els prohibiren també gravar un plenari. Aquesta sentència reconeix la vulneració del dret fonamental de comunicar i rebre informació contemplat a l'article 20 de la Constitució, així com el dret de participació polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.