Política

Canvis en dos dels grans grups de Sant Hilari

Santaugini, relleu de l'imputat Fauria, fa el debut com a cap de llista de CiU

L'exbatlle Garriga (ERC) plega

Dos dels grans grups polítics de Sant Hilari Sacalm amb representació a l'Ajuntament canviaran de candidat. CiU tindrà l'actual alcalde, Albert Santaugini, de cap de llista per primera vegada. Santaugini va suplir l'abril del 2013 Robert Fauria, imputat pel cas Manga de presumpte tràfic d'influències. Fauria va dimitir d'alcalde i de president del Consell Comarcal de la Selva. A ERC, l'exbatlle Joan Garriga, l'alcaldable del 2007, no es presenta.

Santaugini era regidor de Turisme a principis de mandat. L'actual alcalde considera que el pacte CiU-ERC ha permès treballar per a la gent, i diu que ha volgut ser un “alcalde de poble, de carrer”.

Santaugini, de 37 anys, és tècnic superior en manteniment i automatització industrial. Assumeix el repte que CiU es mantingui com a llista més votada, cosa que sempre ha succeït a Sant Hilari des del 1979. El 2011 era el número 3 de la llista. Diu que la seva preocupació és el benestar dels veïns.

A ERC, soci de govern des de l'abril del 2013, Garriga ha decidit agafar-se un descans després d'haver estat en l'equip de govern del Consell Comarcal de la Selva. Garriga va ser alcalde entre el 2007 i el 2011, fruit del pacte amb el Partit Independent de les Guilleries (PIG).

ERC tempteja Josep Puig

El candidat d'ERC podria ser Josep Puig Pujol. “És molt probable”, admet. Puig va ser tinent d'alcalde amb Garriga i ha estat conseller comarcal i conseller nacional del partit. El 2013 era contrari que el partit pactés amb CiU.

Veciana (PIG) repeteix

Joan Ramon Veciana, del PIG, és l'únic alcaldable del 2011 que repetirà. Assenyala que la llista serà de continuïtat i vol incidir en la transparència i la gestió ètica a l'hora de singularitzar-se. Veciana sosté que amb el pacte ERC-CiU els republicans “van quedar retratats perquè la seva assemblea volia un pacte amb el PIG”. Recorda que des del 2011 van denunciar a la Sindicatura de Comptes “pràctiques irregulars” en la política local. És una incògnita si hi haurà altres llistes.

LES XIFRES

6
regidors va obtenir CiU el 2007 i el 2011. El 2007 un pacte d'ERC amb el PIG va donar l'alcaldia a Garriga.

LA DATA

05.04.13
és el dia que Santaugini va ser investit alcalde, en substitució de Fauria, que havia presentat la dimissió.
13
regidors es reparteixen les tres formacions representades en el ple de Sant Hilari: CiU (6), PIG (4) i ERC (3).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia