Política

La cèl·lula gihadista desarticulada pretenia atemptar a Catalunya

El conseller d'Interior assegura que el grup no suposava cap perill perquè feia tretze mesos que estaven sota vigilància policial

Espadaler explica que també captaven joves per enviar-los a lluita amb Estat Islàmic a Síria i l'Iraq

Entre els 11 detinguts n'hi ha 5 d'origen marroquí però la resta són conversos, 5 espanyols i un paraguaià

La cèl·lula gihadista desarticulada aquest dimecres tenia la intenció de cometre un atemptat a Catalunya. Segons ha informat el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, el grup ja no suposava cap perill perquè portaven tretze mesos controlats per la policia.

Espadaler ha assegurat que es tractava d'una cèl·lula “operativa, amb voluntat contrastada d'atemptar a Catalunya”, que es dedicava també a captar joves islamistes per radicalitzar-los en el gihadisme i enviar-los a combatre amb l'Estat Islàmic a Síria i l'Iraq.

ntre els 11 detinguts n'hi ha 5 d'origen marroquí però la resta són conversos, 5 espanyols i un paraguaià. Espadaler ha destacat que es tracta de persones que s'han convertit a l'islam i que no pertanyen a famílies amb ascendència de països musulmans, una “realitat que pot sorprendre” però que cal “afrontar”.

Els 11 detinguts seran traslladats el proper divendres per la tarda a l'Audiència Nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia