Política

Guanyant Torrent presenta una moció en favor d'una escola pública de qualitat i en valencià

La plataforma ciutadana proposa que els grups polítics aproven el model defensat per Escola Valenciana i els sindicats del sector

La plataforma ciutadana, opina que els poders públics en els darrers anys, han anat configurant un model d'escola desfasada tant pel que fa als continguts com a propostes pedagògiques, que ha marginat el valencià com a llengua pròpia del país, que ha promogut interessos econòmics i ideològics en contra d'una escola pública i laica, que no ha sabut abastir els centres educatius d'instal·lacions suficients i adequades, que s'ha caracteritzat per unes retallades escandaloses en recursos materials i en dotació de professorat, i que s'ha dotat de un sistema d'avaluació que promou la competitivitat.

Per al síndic portaveu de Guanyant Torrent, Jaume Santonja, “aquesta situació de deixadesa de l'administració educativa, tant en l'àmbit estatal com en l'autonòmic, contrasta amb la tasca de molts ensenyants i del suport de moltes famílies, d'Escola Valenciana i dels sindicats del sector que, des d'aquesta realitat, han defensat a través de la història i continuen defensant una escola publica, de qualitat i universal”.

Per aquesta raó, es proposa davant el Plenari de l'Ajuntament de Torrent l'adopció d'un acord en favor de l'escola valenciana del segle XXI, no sols des de la perspectiva lingüística, sinó també des del punt de vista dels continguts. Una escola arrelada al medi, a les arts i a les tradicions, però oberta al futur, a la ciència, a les humanitats i a la tecnologia.

Guanyant Torrent, mitjançant aquesta moció presentada perquè siga debatuda durant una propera sessió plenària, se situa del costat d'una escola pública, gratuïta i laica, amb centres dignes on puga assistir tot l'alumnat de la seua àrea d'influència. Una escola plurilingüe, que incloga el valencià com a llengua pròpia del país, el castellà com a llengua cooficial i dues llengües estrangeres dins l'etapa obligatòria.

Però a més d'això, la moció signada per Jaume Santonja perquè siga debatuda i aprovada en el seu cas, propugna “una escola descobridora de sabers sobre la diversitat cultural de la societat” que siga inclusiva i el lloc on l'alumnat puga desenvolupar la seua potencialitat en igualtat d'oportunitats.

L'escola valenciana que proposa Guanyant Torrent ha de ser democràtica i ha de funcionar d'acord amb aquests valors. Per tant, ha de ser oberta i participativa, creativa, creadora i innovadora. Ha de tenir un elevat grau d'autonomia per poder dissenyar els projectes educatius d'acord amb el context en què s'hi troba. Per al regidor Santonja, “necessitem una escola lligada a criteris científics; una escola que investigue, que cerque mètodes en favor del desenvolupament integral de les persones”.

En resum, a la moció presentada per Guanyant Torrent, es demana que la corporació municipal es pronuncie sobre aquest model, però afig la necessitat que l'escola del segle XXI ha de ser coeducadora i ha de valorar les destreses i els sabers del futur, que situe l'ésser humà al centre de les seues preocupacions.

La plataforma ciutadana torrentina insta les forces polítiques d'aquesta localitat de l'Horta perquè es pose del cantó d'una escola adreçada a les persones, per formar-les per a la vida, per a la convivència i per al futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.