Política

Mas considera immoral dir que les pensions no es cobraran

La plaça Catalunya de Figueres s'omple per l'acte de campanya de Junts pel Sí

El president ironitza sobre la necessitat de l'Estat espanyol de parlar de Catalunya amb el president Obama

Artur Mas va rebatre ahir a Figueres la campanya “d'intimidació i de la por” de l'Estat espanyol contra el procés català assegurant que les pensions estarien més garantides en una Catalunya independent. Va qualificar “d'immorals” els que amenacen persones vulnerables, com per exemple els pensionistes, dient-los que no cobraran les pensions. També va ironitzar sobre la necessitat d'Espanya de recórrer el món buscant suports: “No sé fins on aniran, potser al Vaticà”, va dir Mas, referint-se a la recent trobada del rei amb Obama. “Resulta que aquests eleccions són tan regionals i tan autonòmiques que n'han d'anar a parlar amb Obama, que és la persona més poderosa del món; Deu n'hi do. Tothom sap que no és així”, va reblar el president i candidat, abans de demanar el vot el 27-S, que, segons va dir, no és per 18 mesos, ni per la pròxima legislatura, “és per tota la vida”. Podem fer un gran país, que estigui a l'altura dels millors països del món, en qualitat democràtica, transparència i democràcia; ha arribat l'hora de desplegar les ales i sortir de la gàbia”, va concloure Mas.

A l'acte de Junts per Sí, que va omplir de gom a gom la plaça Catalunya de Figueres, hi van intervenir primer els candidats gironins: el número 17, Santi Vila; la número 6, Dolors Bassa, i la número 2, Anna Caula. A continuació van parlar Marta Rovira i Artur Mas, i va tancar l'acte el cap de llista gironí, Lluís Llach. Bassa va recalcar que la lluita nacional i la social van juntes, es va reivindicar com a sindicalista, i va dir que se sentia “orgullosa” de ser en aquesta llista. Anna Caula es va referir a motivacions esportives, parlant de “projecte col·lectiu, d'anar junts per ser més forts i de tenir presents deures i obligacions. Marta Rovira va insistir també en aspectes socials, tot remarcant que “no podem esperar més”, davant la necessitat dels recursos que fan falta a Catalunya “per pagar proveïdors de la Generalitat, pagar la llum, l'aigua i l'habitatge” dels ciutadans.

El cantautor Lluís Llach va tancar l'acte, avançant que parlaria “amb el cor”, agraint “profundament” el suport i la mobilització ciutadana que han permès arribar fins aquí: “És l'hora de deixar de ser aspirants a ciutadans per ser ciutadans de ple dret” va concloure. Llach, molt aplaudit, va rebre al llarg de les intervencions el suport dels altres candidats, per les crítiques de les quals va ser objecte després del debat televisiu, de dimarts. Santi Vila (que com a figuerenc havia estat el primer a intervenir, després de les paraules de benvinguda de l'alcaldessa, Marta Felip), ho va deixar clar: “Representes posar fi a tot el que no volem, a la política tradicional i grisa”, va dir al cantant.

Santi Vila no es va referint a temes gironins, tot i que va recalcar: “Si em posés a parlar de greuges en infraestructures, podria parlar hores.” Amb tot, sí que es va referir a la visita recent de la Guàrdia Civil a l'Ajuntament de Figueres: “Van venir a buscar un expedient que ja tenen, munten un xou, però no cola. Ja no estem amb greuges, hem passat pantalla i anem a fer un país nou”, va dir l'exalcalde de Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.