Política

Un centenar d'economistes fan un manifest a favor “d'un vot lliure i sense amenaces”

Es mostren preocupats per l'economia espanyola i “recriminen” les amenaces del governador del Banc d'Espanya

Els signants indiquen que una Catalunya independent “seria viable econòmicament”

Un centenar d'economistes provinents del món acadèmic, empresarial i financer del país han fet un manifest a favor “d'un vot lliure i sense amenaces”. En aquest document, el col·lectiu ha considerat que la “campanya d'alarmes econòmiques” per part de dirigents d'importants institucions “no estan fonamentades ni des d'una perspectiva econòmica i financera, ni de les normes jurídiques”.

En aquest sentit, el text signat ha “recriminat” les amenaces del governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, que va advertir sobre un corralito en cas d'independència, perquè poden “desestabilitzar tot el sistema bancari”. “El sistema financer no es veuria afectat amb la independència”, han conclòs els economistes signants.

“Una Catalunya independent és viable econòmicament; ho seran les pensions, com ho és el sistema financer”, així ho sosté el manifest a favor “d'un vot lliure i sense amenaces” que han signat un centenar d'economistes catalans. A més, defensa que “en qualsevol escenari la República catalana i el seu sistema financer seria part integrant de l'euro” perquè “no hi ha cap agent que tingui interès de què Catalunya” en surti. De fet, segons els signants del manifest, “una Catalunya independent seria viable econòmicament” i “li aportaria avantatges i major benestar”.

Davant d'això, els professionals de l'economia s'han expressat a favor que la ciutadania “pugui decidir, lliurement i democràticament, quines volen ser les seves estructures institucionals i el seu marc de relacions amb els països veïns d'Europa”. A més han convidat a “votar lliurement el pròxim 27-S”.

D'entre els signants d'aquest manifest destaquen el consultor Miquel Puig; la degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB, Elisenda Paluzie; el doctor en economia financera i comptabilitat Joan B. Casas, i la Catedràtica d'Economia Pública Núria Bosch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.