Política

L'Audiencia Nacional investiga l'Ajuntament de Girona per rebel·lió i sedició

El Jutjat Central d'Instrucció número 2 sol·licita al consistori tota la informació sobre la moció de suport a la declaració independentista del Parlament

La Fiscalia de l'AN ha denunciat quatre altres municipis catalans pels mateixos fets

L'Audiencia Nacional (AN) investiga l'Ajuntament de Girona pels delictes de rebel·lió i sedició per haver aprovat una moció de suport a la resolució independentista del Parlament aprovada el passat 9 de novembre. El fiscal en cap de l'Audiencia Nacional, Javier Zaragoza, va denunciar els consistoris de la Girona, Sant Cugat del Vallès, Igualada, la Seu d'Urgell i Celrà per aquestes mocions. En els casos d'aquests dos últims municipis els jutges instructors ja han obert una investigació.

El Jutjat Central d'Instrucció número 2 de l'AN ha sol·licitat aquest divendres al consistori gironí que li trameti el text de la resolució aprovada al ple extraordinari del passat 16 de novembre, on els grups municipals de CiU, ERC i CUP van presentar la iniciativa. També demana que s'aclareixi “la identitat dels membres del consistori que van votar a favor i en contra de la moció”. Així mateix, el magistrat requereix els informes del secretari i l'interventor de l'Ajuntament en relació amb els fets i altra documentació sobre aquesta qüestió que figuri a l'expedient.

Finalment, l'Audiencia reclama “l'auxili de la Policia Autònoma Catalana Mossos d'Squadra (sic)” perquè lliurin la notificació d'obertura de diligències prèvies d'investigació a l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]