Política

La crònica

Terra de presidents

A la plaça es van aplegar veïns de totes les edats, hi havia estelades, una batucada improvisada i cava

Amer és terra de presidents. Això explicava ahir el cap del grup municipal d'ERC d'Amer, Salvador Clarà, després que es conegués que Carles Puigdemont serà el nou president de la Generalitat i el quart amerenc en el càrrec. Els tres anteriors van ser tres abats del monestir d'Amer, entre els segles XVI i XVII. Acostumats a ser focus de notícies polèmiques en els últims anys, els amerencs van celebrar ahir que Puigdemont sigui el nou president com
si els hagués tocat la grossa.

Un dels llocs més freqüentats era la pastisseria Puigdemont, on l'Anna, germana del que avui serà investit president de la Generalitat, feia més de relacions públiques que no pas de venedora. No donava a l'abast, entre amigues que entraven per felicitar-la, clients que compraven els típics Capricis d'Amer però també aprofitaven per gratular la família, i trucades de telèfon que eren, invariablement, per parlar amb la mare o el pare del futur molt honorable, però ella, amablement, ho impedia. “La mare té 80 anys i la van operar del cor fa un mes”, explicava. De fet, l'emoció de veure com un dels seus vuit fills serà el nou president del país l'havia emocionat tant que per això els fills van decidir protegir-la de l'eufòria que es desfermava. Una amiga explicava que fins i tot li van haver de preparar una til·la i apagar la televisió.

Entre venda i venda, anaven entrant curiosos i amics, i una de les que van entrar amb més entusiasme i es van abraçar de seguida a l'Anna Puigdemont era l'alcaldessa d'Amer, Maria Rosa Vila. “Estem molt contents, el seu tiet va ser el primer alcalde d'Amer de l'època democràtica; l'exalcalde de Barcelona Josep Maria Porcioles era fill d'Amer, i avui celebrem no només que un amerenc serà president de la Generalitat sinó que el procés continua, i tenim tota la confiança en Carles Puigdemont”, assegurava l'alcaldessa. Després de la felicitació, va comprar una bossa gran de Capricis d'Amer perquè havien preparat una celebració a la plaça de la Vila. Una parella de Barcelona que estava en una casa de turisme rural va entrar també a la pastisseria, a comprar però també a fer el tafaner. “Estàvem veient el partit de futbol en un bar. Des de Barcelona ens han dit que Puigdemont seria el president, i la gent del bar de seguida ha dit: «És d'aquí!, és fill d'aquesta pastisseria!»”, comentaven rient.

A la plaça es van aplegar veïns de totes les edats, celebrant amb cava la notícia. Hi havia estelades, una batucada improvisada, i regidors de l'Ajuntament i algun alcalde de la zona, entre ells el de la Cellera, David Sarsanedas. També hi ha un nebot de Carles Puigdemont, Xavier Queraltó. “El meu honorable tiet!”, deia en broma, explicant que van ser els amics, a través del Facebook, que li van donar la notícia. Acabat el cava, l'alcaldessa es va dirigir als vilatans des del balcó de l'ajuntament, i va donar les gràcies “al president Mas” i a Carles Puigdemont per haver acceptat el càrrec. “Sabem que portarà el procés de la independència endavant”, va afirmar. Després van cantar Els segadors i van acabar l'acte amb crits d'“Independència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia