Política

El PP de Castelló canvia de bàndol i facilitaria un govern liderat per ERC

ERC diu que no governarà amb el PP però que tothom que vegi la necessitat d'un canvi és benvingut

El PP podria ser decisiu en una moció de censura

Després d'haver governat uns nou mesos donant suport a CiU i l'alcaldessa, Assumpció Brossa, el PP de Castelló d'Empúries es disposa a facilitar un canvi de govern que portaria ERC a l'alcaldia. La setmana passada l'alcaldessa va expulsar els dos regidors populars del govern i des de llavors governa en minoria: tres regidors de Convergència, un de Demòcrates, dos de Plataforma Cívica i un de la Udem. A l'oposició ERC té sis regidors, i Entesa i el PSC en tenen un cada un. ERC ja ha anunciat que vol un canvi de govern i que com a llista més votada ha d'assumir l'alcaldia. Per aconseguir-ho la via més ràpida podria ser una moció de censura i els dos regidors populars poden ser decisius per obtenir els nou vots que donen la majoria absoluta.

Julià Genovés, portaveu del PP, no amaga que s'ho estan rumiant. Aquests últims dies hi ha hagut reunions internes en presència de representants del PP de l'àmbit de la demarcació. Localment, el PP fa un balanç sense concessions de l'equip de l'alcaldessa. “No han complert cap dels compromisos, absència total de diàleg i temes encallats”, diu el portaveu popular. Els temes precisament que el PP havia començat a treballar: promoció econòmica, creació d'un ens de foment del turisme (amb una persona que ho porti), o la reforma del passeig. Per abstenir-se o fins i tot –si cal– votar a favor d'una moció de censura presentada per ERC, el PP diu que “només” demanarà un acord escrit i el compromís del nou govern que es tiraran endavant aquestes qüestions.

Salvi Güell, portaveu d'ERC, diu que cal parlar-ne. “Nosaltres tenim el nostre propi programa i propostes; estem parlant amb tothom, amb tots els grups, fins i tot els que estan al govern. Però tothom que vegi que el govern actual no pot continuar i que admeti que el nou govern ha de ser liderat per ERC és benvingut”, diu Güell.

ERC i el PP són conscients que no poden formar govern junts (tot i que en el passat a Castelló ho van fer), però es coneixen i hi ha marge per a un acord de mínims i un objectiu comú: provocar un canvi de govern. La màquina s'ha posat en marxa.

LES FRASES

Avui governen els perdedors; no podem seguir més temps així perquè a Castelló hi ha temes pendents
Julià Genovés
portaveu del pp
No governarem amb el PP, però tothom que vegi que cal un nou govern per a Castelló és benvingut
Salvi Güell
portaveu d'ERC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.