Successos

Medi ambient

Atrapen un furtiu d'isards a Alt Àneu

El caçador s'ajudava d'un guia local i emprava un rifle amb silenciador per passar desapercebut

El cos d'Agents Rurals va informar ahir d'una operació recent contra la caça furtiva al Pirineu. Concretament, hauria estat el cap de setmana passat quan guàrdies del cos van enxampar un furtiu al terme municipal d'Alt Àneu (Pallars Sobirà). El caçador, desplaçat expressament des de Madrid, anava acompanyat d'un guia local i disparava mortalment contra diversos isards utilitzant un rifle de calibre mitjà amb un silenciador acoblat. L'home va ser denunciat i s'exposa a una sanció econòmica que, en aquests casos, pot arribar als 30.000 euros. Se li va comissar l'arma, que no era seva sinó d'un altre caçador domiciliat a Madrid, i va ser entregada a la Guàrdia Civil de Tremp. També li van comissar quatre caps d'isards que, suposadament, havia matat. El guia i un transportista que l'acompanyaven també van ser denunciats.

Els Agents Rurals revelen que aquesta intervenció s'emmarca en la investigació sobre una xarxa organitzada de furtius de caça major que es dediquen, des de fa temps, a abatre isards il·legalment en diversos llocs de l'Estat, entre els quals hi ha la Reserva Nacional de Caça Alt Pallars. Aquesta operació de vigilància especial ha fet possible denunciar sis caçadors furtius durant l'últim any i mig.

La zona on se'l va enxampar és un lloc de difícil accés per l'orografia del terreny i per la quantitat de neu que hi havia.

El caçador tenia antecedents

El denunciat, J. J. L. D. C, ja acumulava una denúncia que li havien posat els Mossos d'Esquadra al maig de l'any passat dins l'Àrea Privada de Caça de (APC) de Tírvia. Caçava sense tenir-ne l'autorització. Aquell dia va abatre diversos isards, igual que aquesta vegada, utilitzant un rifle de calibre mitjà amb un silenciador acoblat per tal que els trets no es poguessin sentir a gran distància. En aquell cas, l'infractor va fer efectiva la sanció econòmica que se li va imposar.

En el marc de l'operació especial que duen a terme, els Agents Rurals, en l'últim any i mig han denunciat sis caçadors furtius, tres d'ells de Madrid, amb diverses denúncies i un total d'onze isards abatuts. Els furtius actuen amb la col·laboració de guies locals, coneixedors del terreny, que els donen suport logístic i cobertura si arriben els agents dels Mossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia