Successos

Successos

L'estafador d'hotels: “Si tant em van al darrere, aniré a invertir a un altre lloc”

Joel Clapie, el sexagenari que viu de gorra als hotels, manté la farsa de solvència i assegura que ha pagat el deute, tot i que els diners no arriben

Joel Serge Pierre Clapie, el sexagenari francès que viu de gorra als hotels amb la seva dona Françoise Chantal Clapie, continua mantenint la imatge d'home solvent i inversor acabalat, tot i les evidències que és un farsant que maquina històries per engalipar hotelers, propietaris de pisos i immobiliàries. Cinc dies després que el jutge el deixés en llibertat provisional després de la detenció per l'estafa de 3.000 euros a l'hotel Palau de Girona, que deia que volia comprar, aquest diari va contactar ahir telefònicament amb Clapie, que va assegurar que ho té tot en ordre, que ja ha fet la transferència dels diners que deu al Palau i que ho pot acreditar l'advocat de Girona que ha contractat per representar-lo. “Per què, per què?”, es pregunta contínuament Clapie, que acabar sentenciant: “Si tant em van al darrere aquí, potser al final hauré d'anar a invertir a un altre lloc.” Clapie amenaça que no sigui ell a través del seu advocat el que acabi presentant denúncies a l'hotel. Es queixa que inicialment li havien demanat 3.100.000 euros per comprar-lo i que al final van apujar el preu a quatre milions.

La realitat, però, no es correspon amb les seves paraules. L'advocat de Girona que efectivament Clapie va contractar abans de la detenció i que el va assistir un cop arrestat, no ha rebut al compte els diners que Clapie li ha assegurat que li ha transferit per pagar-li els serveis i per consignar al jutjat els 3.000 euros que deu a l'hotel on va estar de gorra. El lletrat, que ahir ja estava decidit a renunciar a la defensa de Clapie, li ha donat un temps de coll, després que el client ahir enviés un correu molt formal en el qual li explicava que hi havia hagut un retard inesperat en la transferència i que avui ja es presentaria al despatx per arreglar-ho tot. Serà l'última oportunitat. Però poca confiança té el lletrat en la paraula de Clapie.

I menys confiança li tenen els responsables de l'hotel Palau, que tenen retingudes les maletes, la roba i els tres maletins que es pressuposa que són les eines de l'estafa que el matrimoni havia deixat a l'hotel. Joan Blanco, gerent de l'hotel Palau de Girona, situat a Sant Julià de Ramis, ho té clar. No pensen tornar-los les pertinences llevat que els arribi una ordre judicial o que hi vagin els Mossos a obligar-lo a entregar-los.

Des de la seva detenció, el matrimoni Clapie no ha tornat a l'hotel i en aquests moments es desconeix on s'allotgen. Quan els Mossos van rebre la denúncia de l'hotel Palau, els van localitzar a través del vehicle que conduïen, que va resultar que tampoc era seu i se'ls va acusar també de furt d'ús de vehicle de motor.

Surten estafats que no denuncien

Des que aquest diari va publicar la història dels sexagenaris francesos que viuen de gorra als hotels, diverses persones s'han posat en contacte amb l'hoteler que els va denunciar (Joan Blanco) per explicar-li que ells també han estat víctimes dels Clapie i de les seves històries per fer creure que són gent solvent i amb capacitat inversora. Un hoteler de Blanes va exposar-li que havia reconegut el matrimoni com la parella que a ell li havia quedat a deure uns 2.000 euros. També va contactar amb Blanco el propietari d'un apartament de Girona on el matrimoni Clapie havia deixat a deure uns quants mesos, i també un altre propietari d'un pis que havia llogat als falsos inversors.

Cap d'ells, però, segons ha explicat Blanco, ha presentat denúncia, de manera que aquests casos no es poden comptabilitzar en el currículum policial dels Clapie. El 2015 els van detenir per haver estafat tres hotels.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia