Demanen 14 anys de presó per a un home acusat de calar foc a la casa d'un veí de la Ribera d'Ebre

La fiscalia demana 14 anys de presó per a un home acusat de calar foc, la matinada del 12 de desembre del 2008, en un domicili de la Torre de l'Espanyol (Ribera d'Ebre) on, en el moment dels fets, hi havia el propietari a dins. Segons l'escrit d'acusació, la nit del succés, el processat –acusat d'un delicte d'incendi– es dirigia a casa després d'haver estat amb un amic i, de sobte, es va aturar davant de l'habitatge de la víctima. Suposadament, el detingut va ruixar amb benzina les cortines de plàstic que hi havia en una porta de fusta d'accés a l'immoble, i hi va calar foc amb un encenedor. Després, es va dirigir a una altra porta d'entrada i hi va col·locar dos palets de fusta, en què també hi va tirar gasolina. Iniciades les flames, va fugir sense avisar els bombers ni tampoc els veïns ni el propietari.

El segon focus del foc es va propagar a l'interior de l'habitatge, on hi havia el seu amo, dormint en una habitació de la primera planta. Casualment, l'home es va aixecar del llit i va poder baixar al carrer i demanar auxili. Com a conseqüència del foc, va patir inhalació de fum i una crisi d'ansietat. Les flames van calcinar totalment la primera i la segona planta i van perjudicar l'estructura de l'habitatge (per això, el consistori va iniciar un expedient en què es va declarar l'estat de ruïna d'aquest edifici, els desperfectes del qual es van valorar en 100.000 euros). L'habitatge de la víctima tenia quatre immobles propers, on hi havia dues famílies en el moment dels fets. Els veïns, a més, tenien emmagatzemats entre 500 i 1.000 quilos de llenya i un dipòsit de 1.000 litres de gasoil, de manera que la magnitud del succés podria haver estat més gran. L'acusat, que es troba empresonat, haurà d'indemnitzar la víctima amb 100.320 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.