Successos

Troben sense vida la parella sepultada al Pallars Jussà

En recuperen els cossos, atrapats dins el seu cotxe per l’esllavissada de 50.000 tones de roca a Castell de Mur

Desenllaç tràgic i previsible arran de l’esllavissada que dilluns a la tarda va sepultar un cotxe a Castell de Mur, al Pallars Jussà. Els equips de salvament van recuperar ahir els cossos del matrimoni de Sant Esteve de la Sarga que anaven en el vehicle. Segons van explicar fonts veïnals, les víctimes serien un matrimoni gran que tornava de mercat i anava a dinar a casa, segurament els pares de l’alcalde, Jordi Navarra. No obstant això, caldrà esperar als resultats de l’autòpsia per confirmar-ho. Un cop recuperats els cossos sense vida dels dos ocupants del vehicle, un camió grua va recuperar el cotxe, completament esclafat, i una grua se’l va endur. Els equips d’emergències van reprendre ahir al matí els treballs a l’esllavissada després que un equip de geòlegs va donar el vistiplau al començament de les tasques de salvament. El volum de l’esllavissada, de 50.000 tones de material, va complicar molt les tasques. Jordi Martínez, inspector del cos de Bombers, va explicar que s’havia limitat la zona on hi ha restes del vehicle, vora 40 metres quadrats, per començar a treballar. Les tasques van ser bàsicament manuals i per moure grans blocs de pedres es va utilitzar una excavadora.

Joan Palau, geòleg de l’Institut Cartogràfic i Geològic, va destacar l’excepcionalitat de l’esllavissada i va informar que havien baixat més de 20.000 metres cúbics de materials.

LA XIFRA

50.000
tones de roca
van despendre’s de la muntanya a causa de l’esllavissada, 20.000 m³ de materials en total.

Continua sense aparèixer el pescador de Deltebre

Ahir a l’alba es van reprendre els treballs de recerca del pescador de la confraria de Deltebre desaparegut des de diumenge passat. La recerca, coordinada en el centre de Salvament Marítim de Tarragona, disposava de mitjans marítims, aeris i terrestres i es va centrar, com dilluns, a la zona exterior del delta de l’Ebre des de la mar i també al tram final del riu fins a la desembocadura.

El pescador, de 32 anys i d’origen senegalès, va sortir a pescar diumenge a les 8 del matí amb una barca de cinc metres d’eslora, de color blanc i sense cabina, amb el nom d’Anaïs i cap a les quatre de la tarda, quan es va constatar que no tornava, es va avisar Salvament Marítim, que va començar-ne la recerca. Les tasques van acabar ahir sense èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia