Successos

Desaparicions

“Lloret Man” pot ser Sidney Lute?

S’investiga si el noi sense nom trobat al fons del mar el 2018 pot ser un jove holandès que va marxar de casa el 2016

Lute, rebutjat per l’exèrcit, era un noi poc sociable que volia viure en solitari als boscos

Quatre anys i mig després de la troballa del misteriós home mort dins del mar a Lloret de Mar batejat com a “Lloret Man”, ha sortit una possibilitat de posar-li nom. Res és segur, però la policia judicial de la Guàrdia Civil, encarregada del cas, ha iniciat els tràmits a través de la Interpol per comprovar si pot ser Sidney Lute, un noi holandès que va marxar de casa seva l’octubre del 2016, quan tenia 19 anys.

Sidney Lute vivia amb els seus pares a Assendelft i era un noi poc sociable que es tancava molt en el món digital. Practicava el kick-boxing, però cada cop li interessava menys anar a classe. Havia abandonat la feina a mitja jornada que tenia i feia poc que havia estat rebutjat per entrar a l’exèrcit, cosa que el va ensopir més. Després de manifestar que volia viure al bosc, enmig de la naturalesa, a finals d’octubre del 2016 va omplir una bossa d’esport amb les seves coses (el portàtil, el telèfon mòbil, la targeta del banc, el carnet d’identitat, roba...) i va marxar. No va dir on anava, però fins al 7 de desembre del 2016 va mantenir contactes esporàdics per telèfon amb els seus pares, que van acabar presentant denúncia per desaparició. Segons el que va poder determinar la investigació, Lute va passar tres setmanes a Groesbeek, una població situada al 150 quilòmetres del lloc on vivia i a prop de la frontera amb Alemanya. També es va comprovar que es va estar instal·lat en un càmping a Den Oever, al nord d’Holanda, a 60 quilòmetres de Assendelft. Allà va comentar a la recepcionista que estava baix de moral i que volia estar sol. Se sap que va comprar un bitllet de tren per anar fins a Colmar, a la zona dels Vosges francesos. Alguns testimonis indiquen que Sidney va ser vist en un antic hospital abandonat que ara és ocupat per rodamons i gent errant, com ell. Se’l va buscar amb gossos rastrejadors a la zona, on també s’havia amagat, en un xalet abandonat, Jos Brech, el pederasta assassí d’un nen que finalment l’agost del 2018 va ser atrapat a Castellterçol. Del jove Sidney Lute no se’n va trobar cap rastre als Vosges i ara s’investiga si pot ser el misteriós noi que va aparèixer al fons del mar a Lloret, també l’estiu del 2018, el 22 de juliol. Les dades físiques del noi mort a Lloret tenen força coincidència (especialment una petita cicatriu a la cella esquerra) amb el desaparegut Sidney Lute. Per això la Guàrdia Civil ha sol·licitat a la policia holandesa, a través d’Interpol, que li aporti les dades d’ADN que hagi pogut obtenir a través de la família per poder fer la comparació i certificar o descartar que es tracti del jove desaparegut. La pista ha arribat a partir de la petició d’ajuda feta per aquest diari a l’associació Victims Abroad, que a través de la seva investigadora a Lloret, Debbie Smirthwaite, ha penjat cartells amb imatges del noi sense nom, que han batejat com “Lloret Man”, i de la roba i els estris que duia. El noi va ser trobat en circumstàncies un xic estranyes, que van fer que la Guàrdia Civil hi destinés tots els mitjans com si és tractés d’un homicidi. El noi, d’1,70 m d’alçada, amb el cabell entre ros i pèl-roig, sense tatuatges, duia una mena d’arnés amb sis butxaques i una pedra a cada butxaca. L’autòpsia va revelar que havia mort ofegat. No es van detectar signes de violència ni de lluita, motiu pel qual la hipòtesi que es considera ara és que es tracta d’un suïcidi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia