Successos

Sallent surt al carrer en solidaritat amb els bessons

Unes cent persones s’han manifestat aquesta tarda contra l’assetjament escolar

Han penjat cartells de rebuig a les agressions a la porta de l’institut Llobregat

Al voltant d’unes cent persones han sortit al carrer aquesta tarda com a protesta contra l’assetjament escolar arran de la tragèdia de l’adolescent que es va suïcidar precipitant-se pel balcó del seu pis a Sallent, junt amb la seva germana bessona, que va quedar malferida.

Avui fa just una setmana que es van produir els fets i, segons explica l’ACN, familiars, coneguts i alumnes de l’institut Llobregat, on estudiava el noi de 12 anys, han fet un minut de silenci en el seu record i també com a solidaritat amb la seva germana, que continua en estat crític, però estable.

Més tard, s’han dirigit cap a l’institut i a les portes del centre han enganxat cartells amb els lemes “Stop ’bullying” i “Sallent no calla”. La presidenta de l’associació NACE contra l’assetjament escolar, Carmen Cabestany, que també ha fet de portaveu de la família, ha declarat davant dels mitjans que el cas no s’ha abordat de forma correcta. Cabestany també ha retret a la Generalitat que no hagi implementat el Decàleg contra l’Assetjament Escolar. Diversos companys i companyes dels bessons han confirmat que eren víctimes d’assetjament i han criticat la gestió del centre.

Els fets van tenir lloc dimarts passat a la tarda, al domicili de la família, al carrer de l’Estació de Sallent, mentre la mare era treballant. Diversos veïns del barri, que van presenciar els fets, van donar la veu d’alarma.

Durant la manifestació d'avui, alguns companys han denunciat que havien alertat la direcció del centre sobre els casos d'assetjament  i Cabestany ha declarat que li han explicat que  sovint "es castigava a les víctimes i no els agressors", subratlla. Un fet que han confirmat a l'ACN algunes companyes del centre és que a les bessones les apartaven de classe i les castigaven a una sala coneguda amb el nom de nevera perquè, segons diuen, les finestres estaven sempre obertes.

A més de familiars i amics de les víctimes, diverses entitats han demanat explicacions i exigit responsabilitats. Entre aquestes, l’Observatori Contra la Homofòbia (OCH) va afirmar ahir que no descarten portar el cas per la via judicial si no reben respostes de la directora de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No-discriminació. Ees dona la circumstància que el jove mort estava plantejant la seva identitat sexual i demanava que el tractessin com a noi i l’assetjament podria haver tingut relació amb aquesta condició. De moment, les cartes manuscrites que els dos bessons van deixar abans de precipitar-se i de les quals no se n’ha donat a conèixer el contingut exacte, formen part de la investigació del cas

Avui mateix, la portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha demanat disculpes pel “fracàs” del sistema que representen tragèdies com la de Sallent. Plaja ha admès que “alguna cosa ha fallat” , i ha explicat que la Generalitat “anirà fins al final” fins a esclarir els fets i depurar responsabilitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia