Successos

successos

Desmantellen a Cunit una banda que portava haixix a Europa

Es van fer nou detencions en escorcolls a Cunit, Segur de Calafell, Amposta, Masdenverge i Castelló

Tres persones han ingressat a presó, inclòs el que es considera cap de l’organització

Una banda que traficava amb haixix des del Marroc fins a Europa ha estat desmantellada a Cunit per una investigació dels Mossos d’Esquadra i Vigilancia Aduanera, el cos armat de l’agència tributària espanyola. En l’operació policial han estat detingudes nou persones, tres de les quals han ingressat a la presó, inclòs qui és considerat el cap de la banda, segons han informat fonts policials a ACN. La banda transportava la droga des del Marroc per via marítima fins a l’Estat espanyol des d’on el trajecte continuava en furgonetes i camions. La central d’intercanvi logístic a Catalunya la tenia a Cunit, on es feia habitualment el canvi de vehicles per continuar el transport de l’haixix fins a França.

La investigació va començar el 20 de gener de l’any passat quan la Policia Local de Deltebre va intentar aturar un vehicle tot terreny a la zona de Riumar però l’automòbil va fugir en advertir el control policial. Més tard, però, els policies municipals van poder interceptar el vehicle i detenir al conductor que no tenia antecedents. Al vehicle es van trobar 21 farcells d’haixix amb un pes de 784 Kg.

L’arrest va donar peu a la creació d’un equip entre efectius de la Divisió d’Investigació Criminal de les àrees central i ebrenca dels Mossos i agents de Vigilancia Aduanera. La investigació va detectar una organització amb centre d’operacions a Marroc i infraestructura a l’Estat espanyol per traslladar haixix fins a França i Europa central. El grup estava liderat per dues persones que gestionaven la xarxa de transport en furgoneta i camió amb diversos conductors que viatjaven sols. Una altra part d’integrants es dedicava a blanquejar els diners.

El 29 de gener d’enguany es va localitzar a Manresa un camió que transportava 360 Kg. d’haixix ocults al terra i el conductor, amb antecedents policials per tràfic de drogues, va ser detingut.

Al cap de dos dies es va realitzar un dispositiu conjunt de Mossos i el cos estatal amb onze entrades i escorcolls a Cunit, Segur de Calafell, Amposta, Masdenverge i Castelló de la Plana, en què van ser detingudes nou persones que s’afegeixen als dos conductors detinguts per separat anteriorment. En l’operació es van intervenir 152.000 euros en efectiu i 1,7 Kg d’haixix i sis vehicles entre turismes, furgonetes i monovolums, d’alta gamma alguns.

La causa s’instrueix al jutjat d’instrucció número 3 de Tortosa, on el magistrat va decretar l’ingrés a presó per a tres dels detinguts mentre que la resta estan en llibertat amb càrrecs. No es descarten més detencions en una investigació que continua oberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia