Successos

Llibertat sota fiança l’investigat per les ganivetades a Santa Coloma de Farners

L’Audiència ha atès la petició de la defensa, que al·lega el poc risc de fuga del seu client, en tenir un trastorn de l’espectre autista i necessitar la mare

El noi detingut, acusat d’intentar matar un jove a ganivetades durant la festa major de Santa Coloma de Farners podrà sortir en llibertat pagant una fiança de 2.500 euros. L’Audiència de Girona ha estimat el recurs de la defensa, encapçalada pel lletrat Sergio Noguero, i considera que hi ha menys risc de fugida perquè l’investigat té un trastorn de dèficit d’atenció i de l’espectre autista que fa que hagi d’estar a prop de la seva mare “per poder ser un adult funcional”, segons l’ACN. El tribunal fixa compareixences quinzenals al jutjat, li retira el passaport i li prohibeix apropar-se a menys de 200 metres de la víctima.

Intent d’assassinat

La sala manté la qualificació jurídica d’intent d’assassinat i no com a lesions amb instrument perillós, com demanava la defensa.

La vista sobre el recurs a la interlocutòria de presó es va fer ahir a la secció tercera de l’Audiència.. La defensa demanava que sortís en llibertat i sostenia que tenia suficient arrelament al país per minimitzar el risc de fugida i que, quan va perpetrar l’atac, no tenia intenció d’acabar amb la vida de la víctima.

De la seva banda, la fiscalia i l’acusació particular, exercida per l’advocat Benet Salellas, es van oposar a l’excarceració. La fiscal va argumentar que es pot enfrontar a una pena “de magnitud” per un assassinat en grau de temptativa: de 7 anus i mig a 15 anys de presó. Salellas va subratllar, al seu torn, que va ser un atac per motivacions racistes: “Els fets s’inicien amb una expressió que és “puto negro” i acaben amb una persona de raça negra eviscerada al mig del carrer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia