Successos

Desmantellen a Galícia el laboratori de cocaïna més gran d’Europa: 200 kg al dia

Un total de 18 persones han estat detingudes en una operació conjunta de la policia espanyola, portuguesa i colombiana

La policia ha desmantellat el laboratori de cocaïna més productiu d’Europa, que es trobava a Galícia, en una localitat de la província de Pontevedra. Podia produir 200 kg cada dia, prop d’una tona i mitja a la setmana, unes xifres que la posaven com a capdavantera en el mercat de la cocaïna del vell continent. En una operació conjunta de la Policia Nacional espanyola, amb les forces de seguretat de Portugal i Colòmbia, s’ha pogut desmantellar el macrolaboratori i 18 persones han estat detingudes, amb una entrada a la presó immediata, decretada per l’Audiència Nacional. De les detencions, onze s’han fet a Galícia, quatre a Madrid, dues a les Canàries i una al País Basc.

Fonts de la policia espanyola asseguren que el laboratori estava a “ple rendiment” durant tot el dia i que hi havia diversos “cuiners” que s’organitzaven per torns per fer la preuada feina que tenien com a propòsit: transformar la pasta base de cocaïna en el producte final preparat per ser venut i consumit.

L’organització criminal desarticulada estava “molt sofisticada” i els seus membres tenien un metòdic repartiment de funcions. També feien servir mesures de seguretat, com ara vehicles llançadora, disfresses de transportistes i un rígid control de les comunicacions, que estaven sota estrictes protocols de seguretat. La policia també va detectar un gran nombre de moviments entre Madrid i Pontevedra, si bé els investigats formaven diverses cèl·lules d’actuació per a reduir el contacte entre elles i evitar aixecar sospites.

La policia ha fet 14 escorcolls i ha intervingut 1.300 quilos de pasta base de cocaïna. És la confiscació més gran que s’ha fet mai, segons fonts policials, dins dels territoris que no són zones de producció. També ha confiscat 151 quilos de clorhidrat de cocaïna, i més de 23.000 litres de precursors i altres substàncies químiques per produir la droga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia