Successos

Segona detenció per l’agressió homòfoba de Salt

El segon autor de l’agressió contra tres membres del col·lectiu LGTBI a la sortida d’una festa a Salt ha estat detingut aquest dijous després de presentar-se voluntàriament a la comissaria dels Mossos d’Esquadra. El primer sospitós va ser arrestat el dimarts, el qual es va acollir al seu dret a no declarar i va quedar en llibertat sense fiança. Els fets denunciats van passar a quarts de set del matí del 12 d’agost, quan un grup de persones sortia d’una festa que havia organitzat l’Espai LGTBI a la Mirona. Mentre estaven parlant a fora del local, dos joves els van començar a increpar amb insuls homòfobs i van agredir físicament tres activistes LGTBI que hi havia.

Una de les víctimes va rebre un cop de puny i va perdre el coneixement uns moments. Davant d’això, algun dels organitzadors de la festa i altres activistes van trucar als serveis d’emergències. Una ambulància va atendre les tres víctimes en el lloc dels fets i els va traslladar a l’hospital Santa Caterina. D’altra banda, els Mossos d’Esquadra també es van desplaçar fins a l’exterior de la Mirona per parlar amb els testimonis i saber què havia passat. Aleshores, van obrir una investigació i les víctimes van formalitzar la denúncia el mateix dia a la tarda.

Aquest dimecres a la tarda, unes 300 persones es van concentrar davant de l’Ajuntament de Salt per condemnar l’atac. L’acte va comptar amb els parlaments dels alcaldes accidentals de Girona i Salt, Gemma Geis i Àlex Barceló, així com també diversos regidors dels dos consistoris. A més, els portaveus de l’Observatori Contra l’Homofòbia i l’espai LGTBI de Girona van llegir un manifest per condemnar els fets. L’acte va acabar amb “un minut de molt de soroll” que els organitzadors van voler substituir pel minut de silenci per fer palès que no aconseguiran callar-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia