Successos

El quadern negre

Tura Soler

El mossèn anava torrat

“El jutjat de guàrdia de Vic va rebre el cap de setmana un detingut, un home dedicat al ministeri eclesiàstic, per conducció sota els efectes de l’alcohol. El detingut va quedar en llibertat, amb retirada del permís de conduir, prohibició de conducció de qualsevol vehicle i causa oberta per conducció sota els efectes de l’alcohol.”

Aquest és el breu comunicat que va passar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per informar d’un cas que mereix moltes més ratlles: la detenció del rector de Camprodon, Llanars, Molló..., mossèn Jean de Dieu Ndizeye, que va provocar un accident a la C-17, va fugir amb una roda del cotxe rebentada, va ser detingut 9 quilòmetres més enllà i va marcar 0,94 mg/l en la prova d’alcoholèmia, el triple del màxim permès. Els fets que han portat el capellà a la garjola i al jutjat es remunten al divendres dia 20 al vespre. Mossèn Jean de Dieu Ndizeye anava a cavall del seu cotxe circulant per la C-17 en direcció a Ripoll i, al punt quilomètric 76, on hi ha el trencant per anar cap a Orís i la Mambla, el cotxe del capellà va envestir un altre vehicle i el va fer bolcar. Hi viatjaven dos joves que van aconseguir sortir del cotxe sense l’ajut de ningú, van ser atesos in situ pel SEM i, després, traslladats a l’hospital de Vic amb ferides considerades greus.

Mentrestant, el cotxe que conduïa el capellà, tal com va relatar en primícia El 9 Nou, va fugir del lloc dels fets tot i tenir una roda rebentada, es va haver d’aturar 9 quilòmetres més enllà i va ser interceptat per un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona que estava fora de servei. Poc després, hi va arribar una patrulla dels Mossos. Aviat van veure que el conductor no estava en les millors condicions per circular en cotxe i el van sotmetre a la prova d’alcoholèmia, que va confirmar que Ndizeye no estava en condicions de conduir perquè triplicava la taxa màxima permesa, que és de 0,25 mg/l. Va quedar detingut, va passar la nit als calabossos de la comissaria de Vic i, l’endemà, el jutjat número 2 de Vic el va posar en llibertat amb les mesures cautelars esmentades pel TSJC.

Mossèn Jean de Dieu Ndizeye és un home molt integrat i participatiu en els actes i aplecs de la comunitat de la vall de Camprodon, on feligresos ahir li mostraven la seva simpatia, tot i admetre el gran error que va cometre per haver-se posat al volant begut i haver fugit sense auxiliar els ferits del cotxe que va fer bolcar. Jean de Dieu Ndizeye, de 45 anys i originari de Ruanda, forma part del grup de capellans africans que el bisbat de Vic ha acollit per fer front a la falta de capellans per la crisi de vocacions. No és el primer cop que té una ensopegada per culpa de la beguda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia