Punt divers

Les famílies dels bombers morts a Horta de Sant Joan estudien personar-se com acusació particular en el cas

Les famílies de quatre dels cinc bombers morts el passat 21 de juliol a l'incendi d'Horta de Sant Joan (Terra Alta) estan estudiant personar-se com acusació particular en el cas ja que consideren planen molts dubtes sobre els fets ocorreguts que van ocasionar la tragèdia així com que no els convenç la versió donada pel Departament d'Interior. Segons ha explicat a l'ACN l'advocat lleidatà que representa a les quatre famílies, Pau Simarro, de moment han comparegut al davant del jutjat d'instrucció de Gandesa per demanar informació sobre el cas, que està sota secret de sumari. En aquest sentit, Simarro calcula que el secret de sumari es podria aixecar en uns deu dies.

Els familiars de Ramon Espinet, David Duaigües, Jordi Moré i Jaume Arpa han decidit posar mans a la justícia per tal d'esclarir les causes que van provocar la seva mort en l'incendi d'Horta de Sant Joan del passat 21 de juliol. Segons el lletrat que els representa, els familiars han rebut informació de la Generalitat, però el fet que el cas estigui sota secret de sumari fa que hi hagi molts dubtes sobre el que va passar. En aquest sentit, les famílies han decidit comparèixer en el cas per tal d'obtenir directament tota la informació del cas i decidir una vegada s'hagi analitzat tot si s'ha d'encetar un procés d'acusació particular per reclamar responsabilitats o indemnitzacions a qui sigui.Pel que fa al cinquè bomber mort a causa de l'incendi, Pau Costa, que va morir a l'hospital uns dies després de la tragèdia, Simarro ha explicat que els familiars estan en contacte per veure si s'afegeixen o no a la causa. Així mateix, sembla ser que també hi ha contactes amb l'únic bomber membre del GRAF de Lleida que va sobreviure a l'incendi, Josep Pallàs, que està ingressat a la UVI de la unitat de cremats de l'Hospital Vall d'Hebron des del dia dels fets.Els dubtes dels familiars sobre com va tenir lloc la mort dels quatre bombers van començar a sorgir quan pocs dies després dels fets van visitar la zona on van morir. Tot plegat va tenir lloc en una zona de difícil accés dels Ports i allí, els familiars van constatar les dificultats del terreny i que al lloc hi havia un forat d'on en van sortir enterrats objectes personals de les víctimes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.