Successos

Judicial

Demanen 48 anys de presó per als sospitosos del crim al mas Pibernat de Bordils

L'acusació particular els atribueix dos delictes d'assassinat i tinença d'armes prohibides i il·lícites

Després els dos homes volien tirar els cadàvers al riu Ter

Petició de 48 anys de presó per a Manuel Pérez López i Juan Molina Torres per haver mort a trets Manuel Alejandro Abenza Pablo i Miguel Ramírez Pinto el 2014 a Bordils. L'acusació particular, encapçalada pel lletrat Benet Salellas, sosté que els sospitosos han de respondre en concepte de coautors i demana 20 anys de presó per cada un dels dos delictes d'assassinat, tres anys pel delicte de tinença d'armes prohibides i un any de presó per un delicte de tinença il·lícita d'armes.

Segons les conclusions del lletrat en representació de la família d'Alejandro Abenza, els fets van ocórrer pels volts de les nou de la nit del 9 de desembre del 2014, quan Abenza i Ramírez es trobaven al mas Pibernat, on romanien els acusats Manuel Pérez López i Juan Molina Torres. Disposats de comú acord a posar fi a la vida d'Abenza i Ramírez, fent ús d'una escopeta amb els canons i culata retallats –una arma prohibida– i una escopeta, van disparar un tret al pit al primer i seguidament tres més al segon, mentre intentava fugir, un dels quals, a boca de canó. Després, els acusats van amagar els cossos sense vida d'Abenza i Ramírez en una furgoneta i es van dirigir cap al riu Ter per tal de desfer-se dels cadàvers i ocultar així l'acte delictiu. Aquesta intenció va quedar frustrada en quedar-se la furgoneta encallada pel fang del camí, fet pel qual van haver de tornar a peu cap al mas Pibernat, on van continuar amagant les armes amb què van cometre el delicte i les proves resultants del crim. Els Mossos d'Esquadra, alertats pels trets ocorreguts, es van personar al lloc dels fets i van localitzar la furgoneta abandonada i, posteriorment, els dos acusats al mas.

Tres armes

A l'immoble la policia hi va trobar diverses armes de foc, dues de les quals són les mateixes amb què es van efectuar els trets que van posar fi a la vida d'Abenza i Ramírez, alhora que van trobar una tercera arma, concretament una carrabina, que no tenia la corresponent llicència per part de cap dels dos acusats.

La fiscal del cas, Sandra Fagil, encara no ha presentat el seu escrit de qualificació, però durant la compareixença d'imputació que va tenir lloc el febrer passat al jutjat d'instrucció 1 de Girona ja va avançar que atribuiria un delicte d'assassinat a Manuel Pérez López. Així mateix, imputa un delicte d'encobriment a Juan Molina Torres, que va ajudar Pérez a intentar desfer-se dels cadàvers llançant-los al riu Ter des d'una furgoneta. Segons la fiscal, els fets van ocórrer quan dos lladres van entrar al mas Pibernat per intentar endur-se les plantes de marihuana que hi havia. Es tractava de Manuel Abenza Pablo i el seu oncle polític, Miguel Ramírez Pinto. Però la seva presència va ser percebuda pels dos imputats pel crim, que els van esperar a la porta principal. Com que Pérez era caçador i tenia llicència d'armes, va agafar una de les seves escopetes. Pérez va treure el cap per una de les finestres per comprovar si veia els intrusos, moment en què va rebre un cop d'escopeta dels assaltants. Va ser llavors quan va començar un forcejament entre els uns i els altres. A causa d'aquesta batussa, segons la versió de la fiscal, una de les escopetes es va disparar accidentalment i va matar Abenza d'un tret al pit. Amb el seu company abatut, Pinto va sortir de l'habitatge, i darrere seu Pérez, que li va disparar dos trets. Immediatament després s'hi va apropar i, com que va veure que encara es movia, va tornar a carregar l'arma i el va rematar disparant-li al cap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia