Successos

policia

tràfic de drogues

La Policía Nacional comissa 6,5 tones d'haixix i arresta 4 narcotraficants

L'operació es va desenvolupar el mes d'agost a Sarrià, Vilablareix, Vilobí i a Màlaga i la va desvetllar ahir el comissari durant el discurs de la festa patronal

la Policía Nacional de Girona va comissar durant el mes d'agost 6,5 tones d'haixix, un dels comisos més importants mai fets, a una banda de narcotraficants que s'havia establert a les comarques gironines, que els servien d'escala per al transport de la droga, procedent del Marroc i amb destinació a països europeus. Tres tones d'haixix es van localitzar en magatzems de Sarrià de Ter, Vilobí d'Onyar i Vilablareix, on la policia va arrestar tres homes marroquins i va comissar dos camions que utilitzaven per traginar la droga i quatre turismes. En la mateixa operació, es van comissar 3,5 tones d'haixix més a la província de Màlaga, on la banda també disposava de punts logístics estratègics i on també es va arrestar un quart home. La investigació, que s'ha fet amb la col·laboració dels agents de duanes, encara no està finalitzada i es preveuen com a mínim tres arrestos més.

El comís de 6,5 tones de droga el va donar a conèixer ahir el comissar provincial, Francisco Pamplona, en el discurs dels actes oficials de la festa dels Santa Àngels Custodis, patrons de la Policía que, que per primer cop, es van celebrar a la seu de la subdelegació del govern de l'Estat, a l'edifici de l'antic Banc d'Espanya.

“Hem assestat un cop fort al trafic de droga, va remarcar Pamplona, que va fer un repàs de la feina policial, tant d'investigació com administrativa durant el darrer any. Va destacar els controls contra la delinqüència itinerant que es fa a les carreteres properes a la Jonquera, en què que han inspeccionat 11.000 vehicles i identificat 24.000 persones. El total de detencions ha estat de 1.211, i en matèria d'estrangeria s'han instruït 439 propostes d'expulsió i s'han executat 63 expulsions de les anomenades qualificades, de persones que sumen moltes detencions. Entre tots els 63 expulsats acumulaven 370 causes judicials.

En l'àmbit administratiu, la Policía Nacional ha atès 190.000 persones que han passat pels serveis de documentació de les comissaries gironines. Ha expedit 89.000 DNI, 37.000 passaports, 28.000 targetes de residents estrangers, 400 targetes d'asil i 9.900 certificats de residència a la Unió Europea.

LA XIFRA

1.211
detencions
ha fet la Policía Nacional en el darrer any a les comarques gironines.

Medalles i distincions

Tant el comissari Francisco Pamplona com el subdelegat del Govern, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, van destacar la feina feta pels agents del cos i també la necessitat de col·laboració amb altres cossos que operen al territori i també amb els cossos de seguretat francesos. La feina feta i la col·laboració van ser els mèrits mencionats per a les persones que van ser condecorades o felicitades durant l'acte oficial.

Un dels condecorats va ser Juan José Colinet, cap de la brigada d'estrangeria, que va rebre la creu al mèrit policial amb distintiu vermell, que és el primer cop que el ministeri l'atorga a un agent de les comarques gironines. Es van fer entrega de condecoracions a diversos comandaments dels Mossos d'Esquadra, de la Guàrdia Civil, de l'exèrcit, de la policia local, al director de l'aeroport, Lluís Sala Montero, al lletrat Carles Monguilod i a dos empresaris del Ripollès, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia