Successos

Municipal

Denuncien amenaces a l'alcaldessa de Montcada

L'equip de govern rebutja les pressions de veïns del Bosc d'en Vilaró, i ells les neguen

L'equip de govern de Montcada, format per ICV-EUiA, ERC i Círculo Montcada, condemna les amenaces i pressions que ha rebut l'alcaldessa Laura Campos (ICV) per part d'alguns veïns de la urbanització del Bosc d'en Vilaró arran de la decisió municipal de tirar endavant el pla d'actuació elaborat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que proposa l'extinció diferida en trenta o quaranta anys amb dret de superfície perquè, en trobar-se en zona forestal, no es pot legalitzar. Ahir, en un comunicat, l'equip de govern denunciava la situació i deixava clar que “no cedirà a les pressions realitzades per alguns veïns d'aquesta urbanització il·legal ubicada en terrenys forestals” i argumentava que, tot i ser “conscients que és impopular aprovar un document que parla d'enderrocar habitatges encara que sigui d'aquí a tres o quatre dècades”, el consistori “no es pot quedar de braços plegats, ja que en cas de no actuar també té responsabilitats penals”. Per l'equip de govern de Montcada, “el tarannà d'un grup de persones del Bosc d'en Vilaró no facilita la comunicació”. En aquest sentit, demanaven que “cessi la violència verbal, els insults i la manca de respecte cap als representants municipals”.

Els veïns, sorpresos

La presidenta de l'associació de veïns del Bosc d'en Vilaró, Begoña Navajo, explicava ahir que els veïns estaven “sorpresos” a la vegada que “indignats” per la situació i negava que s'hagin produït “amenaces personals” a l'alcaldessa. “El que ha fet la gent és anar a reclamar el seu dret a continuar a les seves cases”, deia Navajo fent referència a la presència de veïns de la urbanització als plens municipals del juliol i el setembre i en diferents actes públics. “És una manera de desprestigiar-nos i d'aconseguir suport ciutadà”, hi afegia. “Moltes amenaces no hi pot haver hagut, ja que partits tant de Montcada com de Badalona han estat disposats a seure amb nosaltres per parlar de la problemàtica”, opinava la presidenta.

L'equip de govern té previst visitar la urbanització –de 206 cases– amb responsables de l'AMB, de la Generalitat i de l'Ajuntament de Badalona per explicar com s'ha d'aplicar el pla “tot i l'hostilitat existent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia