Successos

tribunals

judici per estafa

Petició de presó per haver falsificat la firma de l'home

La fiscal demana per a la dona una pena de dos anys i mig

Es va fer passar per ell una seixantena de vegades per embutxacar-se uns 3.000 euros

Ella té un atac d'ansietat i suspenen el judici

Una dona s'havia d'asseure ahir al banc dels acusats de l'Audiència de Girona, sospitosa d'haver falsificat reiteradament la signatura de la seva parella per embutxacar-se prop de 3.000 euros. Però el judici es va haver de suspendre perquè la dona va tenir un atac d'ansietat.

La fiscal demana una pena de dos anys i mig de presó per a l'acusada, Mònica Burgos, veïna de Sant Joan de les Abadesses, per un delicte continuat d'estafa i un altre delicte continuat de falsedat de document mercantil.

Burgos i el denunciant van mantenir una relació sentimental de dotze anys, dels quals deu van ser de convivència. Aquesta relació es va trencar l'any 2011. Segons la versió de la fiscalia, l'acusada era l'encarregada de l'administració de l'economia familiar. La dona va conservar la llibreta del banc del compte bancari del qual era titular exclusiu l'home. Entre el gener i l'octubre del 2012 l'acusada, o a través d'una tercera persona no identificada, va imitar la firma de la seva parella per extreure del compte un total de 982 euros de l'oficina de La Caixa de l'avinguda Reis Catòlics d'Olot. En total ho va fer 22 vegades, en diversos reintegraments d'entre 30 i 50 euros, en diferents dies. Així mateix, sempre segons la fiscalia, durant el mateix període l'acusada, sense l'autorització de l'home, va fer servir la llibreta per fer 43 reintegraments en metàl·lic per un import global de 1.843 euros.

Per aquests fets, la fiscal no només demana dos anys i mig de presó per a ella, sinó que, a més, demana que pagui una multa de 4.300 euros. Així mateix, Mònica Burgos haurà d'indemnitzar el seu home amb 2.825 euros, el valor del diner que, segons la fiscalia, va obtenir indegudament.

El magistrat president de la secció quarta de l'Audiència de Girona, Adolfo García Morales, va decidir ahir suspendre el judici perquè l'acusada va presentar un document mèdic per demostrar que havia tingut un atac d'ansietat. La vista es farà en les pròximes setmanes.

LA XIFRA

4.300
euros
de multa demana la fiscal que pagui l'acusada pels delictes d'estafa i falsedat documental.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia