Successos

Hisenda obre expedient a l'exsecretari de Santa Susanna

El Consell Comarcal del Barcelonès, on treballava ara, l'ha denunciat per una falta “molt greu”

El funcionari ha portat al jutjat l'alcalde Joan Campolier sota l'acusació d'assetjament laboral

El Ministeri d'Hisenda ha obert un expedient disciplinari a l'exsecretari de Santa Susanna Miquel Colom, actual secretari del Consell Comarcal del Barcelonès a qui s'acusa d'una falta considerada molt greu. Segons la denúncia feta pel gerent del Consell, Jaume Vendrell, Colom hauria compaginat la feina a l'administració pública amb la seva participació en set societats mercantils, on hauria prestat serveis jurídics sense haver demanat oficialment la compatibilitat amb el seu lloc de treball a l'ens comarcal. A més, també se l'acusa d'haver paralitzat l'activitat en aquest Consell quan se li va comunicar que no podria compaginar la seva feina privada com a advocat amb la de secretari. Hisenda, que ha recollit les acusacions i ha iniciat el procés per resoldre l'expedient, també ha decidit suspendre provisionalment de les seves funcions Colom durant un termini màxim de sis mesos en entendre que la seva presència en el Consell Comarcal del Barcelonès “podria afectar greument el normal funcionament de la corporació”. En cas de ser provats els càrrecs que s'imputen al funcionari les sancions podrien ser de fins a sis anys de suspensió o destitució.

Càrrec a Santa Susanna

Miquel Colom va entrar com a secretari a Santa Susanna l'any 2003, segons informen fonts municipals. Les mateixes fonts expliquen que va arribar a un acord amb l'alcalde, Joan Campolier (AiS) per treballar dos dies al consistori i la resta dedicar-ho a la seva feina privada.

Relació enrarida

L'any 2012, sempre segons les mateixes fonts, l'alcalde li va demanar que dediqués més temps a l'administració local i a partir d'aquí la relació amb Campolier es va enrarir i el consistori va patir també la paralització de l'activitat que corresponia resoldre al secretari. Paral·lelament l'alcalde va ser denunciat en diferents ocasions per Colom, la darrera de les quals que encara està vigent al jutjat número 4 d'Arenys de Mar sota l'acusació d'assetjament laboral.

Segons recull l'escrit del jutjat d'Arenys de Mar, el mes de juny passat es va sobreseure la causa, però posteriorment es va estimar el recurs interposat pel fiscal i s'ha cridat a declarar en qualitat d'investigat el mateix alcalde, Joan Campolier, a finals d'aquest mes, i com a testimonis la interventora i l'arquitecte municipal. L'alcalde de Santa Susanna assegura que no li ha arribat cap citació sobre la denúncia d'assetjament laboral que ell considera tancada després que el mes de juny es va sobreseure. “La relació professional amb l'exsecretari va ser molt difícil i el que ha fet al Consell Comarcal del Barcelonès ja ho havia fet a l'Ajuntament de Santa Susanna”, comenta i recorda que ell com a alcalde també li va obrir un expedient.

LA FRASE

El que l'exsecretari ha fet al Consell Comarcal del Barcelonès abans ho va fer a l'Ajuntament
Joan Campolier (AiS)
alcalde de santa susanna


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]