Successos

judicial

petició de paternitat

Es farà un judici a Madrid per aclarir si la vident Pilar Abel és filla de Dalí

El jutge cita com a testimoni Narcís Bardalet, el forense que va embalsamar el pintor i va intentar fer-li, sense èxit per culpa del bigoti, una careta de guix

El jutjat de primera instància número 11 de Madrid ha ordenat que la celebració de judici sigui el 18 de setembre del 2017, per resoldre la demanda de paternitat que va presentar Pilar Abel, la pitonissa gironina nascuda a Figueres que assegura que és filla de Salvador Dalí. El jutjat convoca a judici la demandant, el ministeri fiscal, els hereus legals de Salvador Dalí, el Ministeri d'Hisenda i la Fundació Gala Dalí, com a demandats, i els adverteix que han d'aportar les proves, els testimonis i els pèrits que creguin convenients.

D'entrada el jutjat ja ordena que es pregunti a l'Institut de Medicina Legal, que haurà de fer les proves d'ADN, si ho podran fer a través de les restes de la màscara postmortem feta al pintor, que està en mans de Pilar Abel i que se pressuposa que guarda restes de cabells i pell de Dalí. Francesc Bueno, advocat de la demandant, ja va proposar que, en cas que no servís la màscara, s'ordenés l'exhumació de Salvador Dalí, que està embalsamat i enterrat sota la cúpula del Museu Dalí de Figueres.

I un dels testimonis proposats per la pretesa filla de Dalí que el jutge ja ordena citar com a tals és precisament Narcís Bardalet, el forense que va embalsamar el geni i que durant el procés també va provar de fer una careta de guix agafant de motllo el rostre de Salvador Dalí. La careta, però, no es va poder acabar de materialitzar perquè el bigoti que duia el geni ho dificultava, ja que els pèls s'enganxaven a la màscara. Davant del fracàs, el motllo va ser llençat. Però trossos d'aquesta careta, són, es pressuposa, les restes de la màscara mortuòria que va arribar a mans de Pilar Abel. Va ser a través de terceres persones que li van comunicar que un home gran, que ella no sap qui és, tenia la màscara. Després de diverses reunions amb mediadors al bar 21 de Girona, al cafè Zurich de Barcelona i a l'hotel Carlemany de Girona, la màscara va acabar en poder de Pilar Abel. El 2007 ja es van fer proves per comparar l'ADN dels pèls de la màscara amb el de Pilar Abel al despatx de París de Nicolas Descharnes, fill del que va ser secretari de Dalí, Robert Descharnes. Es va fer una altra prova en un laboratori de San Sebastián de los Reyes (Madrid). Però Abel, explica, no ha tingut mai els resultats escrits d'aquestes proves. Ara que el jutge ha ordenat fer noves proves està satisfeta. “Jo vull un sí o un no, necessito saber la meva identitat”, afirma Abel, que està molt agraïda al seu lletrat per haver aconseguit arribar a judici. Entre els testimonis que aporta Abel al judici hi ha les persones que la van acompanyar a París per fer les proves d'ADN i també una assistenta que cuidava la seva mare, a qui aquesta última va confessar que Dalí el pare de la seva filla Pilar. La mare de Pilar, que ara té 87 anys i viu en una residència de Figueres, va tenir una relació sentimental secreta amb Salvador Dalí, a qui va conèixer a Cadaqués, quan treballava com a minyona a casa d'una família que passava temporades a la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.