Successos

Dos morts a l'eix diagonal per un xoc causat per la boira, a Sant Salvador

Les víctimes són una veïna de Sant Fruitós de Bages de 47 anys i un home de nacionalitat búlgara

En l'accident s'hi van veure implicats quatre vehicles

Un xoc frontal entre dues furgonetes a l'eix diagonal (C-37) va provocar la mort dels dos conductors. L'accident es va produir a les sis del matí, al punt quilomètric 91, al terme de Manresa però a tocar de Sant Salvador de Guardiola i enmig del viaducte que creua el paratge del Suanya, en un moment en què hi havia poca visibilitat a causa de la boira, que era molt densa. Les dues víctimes són una veïna de Sant Fruitós de Bages de 47 anys, Pilar Pintó Serra, i un home de nacionalitat búlgara. Els dos ocupants van morir a l'instant. Els bombers van excarcerar els cossos ja sense vida.

La intensa boira –que segons va dir ahir el conseller Jordi Jané és la principal causa de l'accident– va provocar que, just després del xoc de les dues furgonetes, dos vehicles més que viatjaven en sentit Igualada també col·lidissin. Un dels vehicles era una altra furgoneta, el conductor de la qual no es va fer lesions, i l'altre, un turisme, ocupat per una persona que es va fer ferides lleus i va ser traslladada a l'hospital de Manresa.

La carretera va estar tallada en tots dos sentits de la marxa fins a les 11.50 h. En sentit nord, els cotxes es van haver de desviar per l'interior de Sant Salvador. En sentit sud, no es va poder accedir a la C-37 per l'accés de l'eix transversal. Durant tot el matí hi va haver col·lapses en carreteres secundàries, com ara la que travessa el barri manresà del Xup.

Arran del sinistre es van activar nou patrulles dels Mossos, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques.

Els descomptes a la C-16, al gener

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va anunciar ahir que al gener entrarà en vigor el nou decret que permetrà ampliar les bonificacions a la C-16. Es tracta dels descomptes que s'haurien d'haver començat a aplicar al setembre –els que permetran que els veïns de Sallent i del Berguedà també se'n puguin beneficiar–, però que van quedar congelats perquè Autema hi va recórrer en contra. Ahir, Rull hi va tornar a posar data i va afirmar que facilitaran el transvasament de vehicles de la C-55 –amb 36.000 vehicles diaris– a la C-16, per on en passen 14.000 tot i que té una capacitat per a 60.000. El conseller també va anunciar que el 19 de desembre hi haurà una altra reunió amb els alcaldes per revisar el protocol d'aixecament de barreres de la C-16 en cas d'accident a la C-55, que no ha estat efectiu en els darrers incidents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia