Detenen uns lladres de pisos que es disfressaven com si fossin executius

Els Mossos han detingut tres nois colombians acusats de formar part d'un grup dedicat a cometre robatoris amb força a l'interior d' habitatges arreu de Catalunya fent-se passar per executius. En total se'ls imputen 27 robatoris, a Barcelona, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Calafell, Navàs, Sant Cugat, Cardedeu, Esparreguera, Sabadell, Terrassa, Barberà del Vallès, Sallent, Puig-reig i Vilanova i la Geltrú. Es desplaçaven amb vehicles de lloguer i documentació falsa fins a les localitats on tenien previst robar. Actuaven de forma organitzada i per no despertar sospites anaven ben vestits i transportaven els estris i les eines necessaris per als robatoris a l'interior de maletins d'executiu. En algunes ocasions també utilitzaven bigotis postissos.

La franja horària d'actuació era preferentment durant el matí i després de comprovar que no hi havia ningú a dins de la casa. Els detinguts actuaven sempre de la mateixa manera i de forma molt ràpida. Forçaven les portes –s'ha pogut comprovar que ho feien de forma extremadament ràpida, en menys de dos minuts– mitjançant el trencament del pany utilitzant eines tipus bec de lloro, claus angleses i pel sistema de la radiografia. Un cop havien accedit a l' interior dels immobles el seu objectiu eren els diners en metàl·lic, les joies i els objectes d'electrònica de petites dimensions com ara ordinadors portàtils, telèfons o rellotges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.