Successos

metereologia

alerta per nevades

La neu deixa gruixos de fins a mig metre en cotes properes als 1.000 metres

Protecció Civil manté l'alerta Neucat i recomana molta prudència en la mobilitat per les zones afectades

L'obligació de circular amb cadenes afecta una dotzena de trams de via

La neu caiguda en les darreres hores al Pirineu ha deixat gruixos que s'han acostat, i fins i tot superat, al mig metre en municipis situats en cotes properes als 1.000 metres. Així, segons Protecció Civil, s'han acumulat 53 centímetres de neu a Naut Aran i 39 centímetres a Vielha, i en menor mesura, 33 centímetres a Esterri d'Àneu, 25 a Puigcerdà, 20 centímetres a Viu de Llevata i 13 a Das.

Fins aquest matí, no s'ha produït cap incidència destacada a causa de la nevada, tot i que s'ha hagut de suspendre el transport escolar al Pallars Sobirà i l'institut de Sort ha tancat les portes per la impossibilitat d'accedir-hi. D'altra banda, Protecció Civil, que manté acivada l'alerta del Neucat, ha demanat molta prudència en la mobilitat per les zones afectades. De fet, la circulació s'ha interromput a la C-28 a Naut Aran per accedir al Port de la Bonaigua i a la BV-4031 de Castellar de N'Hug a La Molina. A més, es necessiten cadenes per circular per la Collada de Tosses, entre altres afectacions viàries.

L'obligació de circular amb cadenes afecta onze trams de via més. Es tracta a la demarcació de Lleida, de la C-13, la C-28 i la C-147 a Esterri d'Àneu; de la C-142b a Naut Aran per accedir al Pla de Beret i la C-28 a Vielha cap a Vaquèira; de l'L-500 i l'L-501 a Vall de Boí per anar al Balneari de Boí i al Pla de l'Ermita, respectivament; de l'L-504 a Llavorsí en direcció Tavascan; de l'L-510 a Alins i de l'N-141 a Bossòst fins al Coll del Portillon. També calen cadenes a l'L-503 a Torre de Cabdella.

A més, a l'N-230 a Vielha està restringit el pas de vehicles articulats en direcció Vilaller en ambdós sentits per neu o gel a la calçada, així com a l'N-260, on els vehicles pesats tenen restringit el pas a partir del quilòmetre 130.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia