Successos

Cremen 35 hectàrees prop de Campredó

El foc, amb diferents focus prop de camins, podria haver estat intencionat

Ensurt al Baix Ebre. Els Bombers de la Generalitat van donar per controlat ahir la tarda l'incendi que des de la matinada va cremar vora 35 hectàrees de matolls i pinassa a la zona del coll dels Rajolers, prop de Campredó (Tortosa). El Departament d'Interior investiga les causes del foc, que tot fa pensar que hauria estat provocat, ja que s'han detectat de cinc a sis focus pràcticament simultanis i prop de camins. “Han estat consecutius i, per tant, es fa una investigació per esclarir les causes”, va assegurar ahir el director territorial d'Interior, Joan Juan Aixa.

Les persones desallotjades preventivament durant el matí, una dona amb mobilitat reduïda d'un xalet de la zona de Font de Quinto i set veïns de la zona, ja van poder retornar als seus habitatges ahir la tarda. Segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) no hi va haver cap persona ferida. Tot i que les flames no van arribar a cap habitatge, sí que van cremar el magatzem d'un particular.

Durant la tarda es van mantenir una desena de dotacions i, al tancament d'aquesta edició, estava previst deixar-ne un parell per assegurar que el foc no revifés.

La columna de fum, en una zona a tocar de diverses indústries, va ser visible durant bona part del matí des de les poblacions veïnes i va dificultar la visibilitat de la C-42 entre Tortosa i l'Aldea.

Quaranta dotacions mobilitzades

El foc de Tortosa va mobilitzar al llarg del dia una quarantena de dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre unitats terrestres vingudes de diferents parcs del territori i mitjans aeris. En el dispositiu també van treballar 17 patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre dels Agents Rurals, efectius de la policia local, dues ambulàncies del SEM, tècnics de Protecció Civil a les Terres de l'Ebre i un tècnic de l'Ajuntament de Tortosa. El centre coordinador es va establir a tocar de la benzinera de la C-42 entre l'Aldea i Tortosa. Part dels esforços durant el matí es van centrar a evitar que un possible canvi de direcció del vent fes saltar el foc d'una banda de la carretera a l'altra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia