Successos

Seguretat

Un lladre ocupa infortunat

Oblida receptes al seu nom

L'any passat una víctima el va veure des de Bèlgica

El lladre que feia anar de corcoll els Mossos i la policia de Calonge perquè anava robant d'una casa a l'altra a la urbanització Treumal i fins i tot s'hi quedava a viure ha acabat detingut i empresonat. Es tracta de Mohamed Zerif, algerià de 58 anys, oficialment veí de Barcelona però establert al Baix Empordà. Va ser identificat per la seva deixadesa, ja que en un dels habitatges que havien estat violentats s'hi havia trobat objectes personals que no eren dels propietaris de la casa i també receptes mèdiques a nom del sospitós. Els Mossos el van trobar el dia 10 de febrer rondant pel carrer on s'havien registrat nombrosos assalts a cases de segones residències i el van arrestar. Quan va veure venir els Mossos, el sospitós va intentar fugir corrent però els agents el van aconseguir atrapar. Duia una motxilla amb diversos estris que li eren útils per entrar a les cases. En total li imputen onze robatoris amb força en domicilis. Els assalts a cases a la urbanització Treumal de Calonge es van començar a fer freqüents a finals de l'any passat. El modus operandi sempre era el mateix. Els lladre buscava una finestra o una balconada que no donés al carrer principal, desmuntava els bastiments i treia el vidre amb un tornavís. Com que sempre triava segones residències, els amos no s'adonaven dels robatoris fins que hi anaven o algun veí els alertava. Això permetia al lladre ocupar la casa uns dies, fins que es buscava una altra residència per robar i viure-hi.

Mohamed Zerif, que té molts antecedents, va passar a disposició judicial el dia 13 i el jutjat aquesta vegada en va decretar l'ingrés a presó.

L'any passat, Zarif va entrar en un habitatge del carrer Dàlies de Platja d'Aro i no va tenir temps de saquejar-lo per un infortuni que no havia previst. L'amo de la casa, un ciutadà belga que només ve als estius a la segona residència, havia instal·lat un sofisticat sistema de videovigilància que li permetia controlar l'habitatge des de la seva casa habitual a Bèlgica, encara que fos a 1.000 quilòmetres de distància. Era el 4 de febrer del 2016 a la nit quan, des de Bèlgica, l'amo de la casa va veure a través del mòbil com un intrús rondava per dins de les estances. Va trucar immediatament a la Policia Local de Platja d'Aro, els va explicar que estava veient en directe el robatori i els va donar l'adreça. La Policia Local va alertar els Mossos, que quan van arribar van veure llums de llanterna que es movien per la terrassa d'un pis veí. L'habitatge de l'home que l'havia descobert estava saquejat i a l'altre van trobar restes de menjar a la taula del menjador i el lladre amagat en una habitació. Aquell cop el jutge el va deixar en llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia