Successos

Successos

Investiguen qui cobrava la pensió del desaparegut a Olot quan ell ja era mort

Carles Girgas va desaparèixer el gener del 2016, però ningú ho va denunciar fins set mesos després, quan es va trobar un cos no identificat a Platja d'Aro

Els Mossos continuen investigant el cas de Carles Girgas Garrido, el veí d'Olot que estava desaparegut (tot i que ningú ho havia denunciat) des del gener del 2016 i que va ser trobat mort a Platja d'Aro l'agost del mateix any. El cas, tot i que els forenses no van detectar indicis de criminalitat clars en el cos de la víctima, continua obert perquè els Mossos sí que van detectar circumstàncies sospitoses que volen aclarir. Una de les circumstàncies estranyes és que s'ha comprovat que algú anava a cobrar els diners de la pensió que rebia Girgas, quan es pressuposa que ell ja era mort. Al marge de les circumstàncies en què es produís la mort de Girgas, que va ser trobat sense documentació ni res que el pogués identificar en un canal de desaigüe sota de la C-31, algú havia de ser coneixedor de la seva mort i de les seves dades, que li permetien cobrar per ell, una acció que podria ser constitutiva d'un delicte d'apropiació indeguda o usurpació d'identitat. Per això els Mossos de la unitat d'investigació d'Olot busquen informació a Platja d'Aro per intentar saber quins contactes hi tenia la víctima i també esclarir com i quan va arribar a la població on va ser trobat. El cotxe de Girgas, un Volkswagen Golf, va ser trobat aparcat amb normalitat prop del seu darrer domicili conegut, al carrer del Roser d'Olot. Una de les hipòtesis que es tenen en compte és que Girgas hagués anat a Platja d'Aro, tal com fan moltes colles olotines, coincidint amb el carnaval de la població costanera, que es va celebrar pocs dies després de la desaparició de l'home d'Olot. Quan es va tenir constància de la desaparició de Girgas (a posteriori de la troballa del cadàver encara no identificat) els mossos també van escorcollar l'habitatge a la recerca de proves que expliquessin la desaparició. L'estat del pis, molt desordenat i brut, evidenciava que feia temps que ningú hi habitava.

El cadàver el van trobar el 8 d'agost uns turistes que van entrar dins del tub de desaigüe del costat de l'Aquadiver de Platja d'Aro. Estava mig momificat i portava roba d'hivern. No hi havia res que permetés identificar-lo. Dies més tard de la troballa, la mare de Carles Girgas, que no mantenia relació amb el fill, va denunciar la seva desaparició després que rebés una alerta de l'hospital d'Olot perquè l'home no havia comparegut a cap de les visites que tenia programades a partir de la darrera, que havia estat el 25 de gener, la darrera data en què se sap segur que se l'havia vist amb vida. En rebre la denúncia, els Mossos aviat van relacionar Girgas amb el mort de Platja d'Aro perquè coincidien les seves característiques físiques i també la roba i el calçat. Però les primeres proves a través de la dentadura del cadàver, comparant-la amb unes radiografies antigues de Girgas, no van donar resultats concloents, i es va haver d'esperar a les anàlisis d'ADN que al desembre sí que van confirmar que la víctima era Girgas.

LA XIFRA

7
mesos
feia que ningú veia Girgas quan es va trobar el seu cos, llavors sense identificar, a Platja d'Aro.

LA DATA

25.1.2016
És el darrer dia
que es té constància que Girgas era viu, perquè va anar a l'hospital d'Olot.

LA DATA

24.8.2016
La seva mare
va presentar denúncia per desaparició, sis dies després que es trobés el cos a Platja d'Aro.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.