Successos

Agressió múltiple a un noi al centre de Palamós

Un veí de Palafrugell va ser abordat per cinc joves a l'exterior d'un bar

Li van ocasionar lesions i també li van robar el mòbil que portava a la butxaca

La víctima va haver de ser atesa a l'hospital

Un injustificat episodi va viure dijous de la setmana passada un veí de Palafrugell, que va ser agredit al carrer per cinc joves. Els Mossos d'Esquadra van detenir per aquests fets quatre nois i una noia, que resideixen a Palamós, són de nacionalitat espanyola i paraguaiana i tenen edats compreses entre els 18 i els 24 anys. Van passar a disposició judicial i es va ordenar l'ingrés provisional a la presó d'un dels investigats. El succés que haurien protagonitzat es va produir a dos quarts de quatre de la matinada, a l'exterior d'un bar situat a la cèntrica avinguda Onze de Setembre de Palamós. Els Mossos van informar ahir que, de sobte, la víctima va ser abordada per un grup. Els membres d'aquesta colla el van atacar sense que hi hagués cap rerefons aparent, i també ho van aprofitar per sostreure-li el telèfon mòbil que portava a la butxaca. El vianant va ser traslladat a l'hospital de Palamós, on va ser atès per les lesions.

Els agents dels Mossos van iniciar una investigació per intentar descobrir qui hi havia darrere de l'agressió. L'endemà mateix van identificar un jove de 21 anys com un dels presumptes responsables del robatori amb violència. El noi va quedar arrestat i, en dies posteriors, van aconseguir desvelar qui eren la resta de còmplices. El 21 de febrer van localitzar i detenir una noia de 18 anys i dos joves de 21 i 23, a Palamós. Finalment, a la mateixa població, el dia 22 van interceptar i arrestar l'últim dels suposats implicats. En aquest darrer cas es tracta d'un noi de 24 anys.

L'actuació policial va ser duta a terme pels Mossos de la comissaria de la Bisbal d'Empordà. Els cinc joves són investigats per un delicte de lesions i un altre de robatori amb violència i intimidació. Els detinguts, dels quals només la noia no tenia antecedents, van passar el dia 18 i el 23 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la capital del Baix Empordà, des d'on es va dictar l'empresonament d'un d'ells i la posada en llibertat amb càrrecs de la resta.

Una adreça d'excusa

Un missatge en què s'apel·la a la prevenció està circulant aquesta setmana a les xarxes socials, ja que s'hi alerta d'una situació que va tenir lloc dissabte passat al migdia, a Celrà. L'incident es va originar al carrer de les Parets. Una dona estava caminant per la vorera, quan se li va aturar al costat un cotxe de color clar. Tot indica que els ocupants havien estat seguint la víctima amb l'automòbil. A l'interior del turisme hi anaven dues dones i dos homes, d'origen romanès. Es van parar per preguntar a la vianant on era l'ajuntament i, alhora, van intentar agafar-li la mà amb l'objectiu que s'acostés més al vehicle. Des d'aquesta posició li van començar a treure algunes joies que portava, entre les quals hi havia braçalets i collarets. La víctima, sortosament, es va adonar de la sospitosa situació i va reaccionar. Es va posar a cridar que la deixessin en pau, en percebre que el que volien era apropiar-se de les pertinences que duia a sobre. En veure's sorpresos, i com que hi havia altres persones al carrer, l'automòbil va fugir. La situació no va ser denunciada als Mossos, si bé se n'està fent ressò. La persona que va escriure el text va indicar que el seu propòsit era alertar la població, “sobretot la gent gran, que pot ser un dels col·lectius més vulnerables”.

LES XIFRES

28
anys
té el jove que va ser atacat violentament dijous passat a l'avinguda Onze de Setembre de Palamós.

LA DATA

16.02.17
A dos quarts de quatre de la matinada,
els cossos d'emergències van ser alertats dels fets.
4
dels cinc detinguts
van quedar en llibertat amb càrrecs, mentre que el cinquè ha ingressat a la presó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia