El cas de tortures arriba al Suprem

El judici per la detenció suposadament il·legal d'Edgar José Camero per part de dos mossos va coincidir amb la vista que el Tribunal Suprem va celebrar ahir per resoldre els recursos de les defenses contra la sentència de l'Audiència de Barcelona que el novembre passat va condemnar tres agents de la policia catalana a sis anys i set mesos de presó per haver torturat i vexat de manera «salvatge» el romanès Lucian Paduraru, a qui van arrestar per error en confondre'l amb un lladre, el 2006.

Durant la vista, la fiscalia va demanar al Suprem que confirmi la sentència, que també condemnava a dos anys de presó un altre mosso per la seva participació en la detenció violenta de la víctima i imposava 3.900 euros de multa a un cinquè agent que va maltractar i retenir injustificadament a les Corts la parella de Paduraru. La fiscalia considera que la sentència és «equilibrada» i que exposa de manera «aclaridora» la «brutalitat» amb què van actuar els agents. Els advocats defensors van demanar a l'alt tribunal que tingui en compte dos informes mèdics que, al seu parer, demostren que les lesions de la víctima van ser conseqüència d'un «únic acte de força» en el moment de la detenció i que revoqui la condemna per falta de proves suficients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.