Successos

pagesia

robatoris

Alerta pel robatori de pastor elèctric

Els ramaders de muntanya denuncien un altre greuge per al negoci

Més maldecaps per als ramaders de muntanya. Al problema endèmic dels danys que causa la fauna salvatge al bestiar, s'hi suma ara, segons denuncien fonts d'Unió de Pagesos, el robatori de pastors elèctrics. Es tracta dels filats electrificats que s'instal·len a finques i prats on pastura el bestiar per evitar-ne la dispersió. Ignasi de Castellarnau, ramader d'Alins i membre d'Unió de Pagesos (UP), exposa que es tracta d'un material car i difícil de protegir perquè s'instal·la a camp obert. En aquest sentit, Castellarnau fa una crida als companys del sector per demanar-los que no comprin aquest equipament al mercat de segona mà si no estan segurs de la seva procedència, perquè moltes vegades té un origen il·lícit. Els Mossos d'Esquadra han explicat que cada any tenen més d'una denúncia d'aquest tipus de robatoris. Durant aquests primers mesos del 2017, ja n'han comptabilitzat dues al Pallars.

Ignasi de Castellarnau ha reiterat que aquests robatoris s'afegeixen als danys que els causa la fauna salvatge. No només per les baixes de bestiar que provoquen els atacs de voltors o d'ossos sinó també perquè molts animals salvatges (cérvols, cabirols, porcs senglars i muflons) arrasen els prats d'herba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia