Successos

municipal

Posen ferros al Pi Jove de les Tres Branques

L'Ajuntament actua d'urgència per evitar que l'arbre perdi una branca

Castellar del Riu ha solucionat, de manera provisional, el perill de caiguda d'una branca del Pi Jove de les Tres Branques. En els darrers dies s'hi han instal·lat uns ferros i tirants que subjecten la branca a la resta del tronc per evitar que se'n desprengui.

La mesura, realitzada per l'empresa Doctor Árbol amb caràcter d'urgència, arriba després que les nevades i el temporal de les darreres setmanes agreugessin la situació del Pi Jove. La branca que uns vàndals van intentar serrar fa un temps s'havia desplaçat uns metres més i estava en seriós risc de caure.

L'actuació no és definitiva, ni de bon tros. De fet, el consistori continua en espera que es desencalli el conveni entre la Generalitat i la Diputació de Barcelona per poder actuar de nou en aquest símbol de la catalanitat amb una solució de més envergadura.

Més seguretat

El reforç de la branca delicada del Pi Jove complementa l'enfortiment de les mesures de seguretat a la finca de Campllong.

Tant el Pi de les Tres Branques com el Pi Jove han rebut diversos atacs en els darrers anys per part de vàndals encaputxats. Les accions van empènyer el consistori a plantejar la instal·lació de càmeres a l'indret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia