Jutgen un jove que va estrangular la dona amb el carregador del mòbil, a Parets

El jove s'enfronta a 20 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria

Faltaven pocs minuts per les set del matí del 7 de setembre del 2007, just el dia que Gerard Casero complia 28 anys, quan l'acusat «va abordar la seva dona sense que ella pogués preveure l'atac i sense que es pogués defensar i la va estrangular amb el cable del carregador del telèfon mòbil d'ella», assenyala la fiscalia. El crim va succeir en un passadís d'accés a l'aparcament del pis on vivia la parella i la seva filla, de set mesos, al carrer de la Fàbrica número 1 de Parets del Vallès. Un veí va trobar el cos de Jènifer Cot López, de 28 anys, a les deu del matí i va alertar la policia. La noia tenia marques fosques al coll i tot feia preveure que havia mort estrangulada. La família Cot va donar suport a Casado, fuster de professió, i va defensar la tesi que la noia havia estat víctima d'un robatori amb violència, ja que el mateix acusat els havia explicat que aquell matí la seva dona havia sortit de casa amb uns diners que havia d'ingressar al banc. Com que els diners no es van trobar enlloc, la hipòtesi del robatori va prendre força. A més, Casado va explicar que aquell dia ell havia marxat de casa a primera hora del matí amb la filla per dur la nena a casa la seva tieta.

La investigació dels Mossos va durar pocs dies. Van escorcollar el pis de la parella i van interrogar Casado com a testimoni. L'acusat va mantenir la seva versió davant dels Mossos, però va caure en algunes contradiccions en la seva declaració. Aquest fet i altres indicis van portar els Mossos a detenir Casado el 18 de setembre acusat de l'assassinat de la seva dona.

La fiscalia entén que Casero va actuar amb «la intenció de matar la seva dona o en tot cas conscient del risc per a la vida aliena i coneixent l'alta possibilitat de causar-li la mort». Per aquest motiu, demana que el noi sigui condemnat a 20 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria amb l'agreujant de parentiu. A més, sol·licita que Casero indemnitzi la família de la víctima amb 200.000 euros i la seva filla, amb 150.000 euros. Casero seurà avui al banc dels acusats de l'Audiència de Barcelona.

El cas recorda inevitablement el de Josep Lluís Rua, que era mosso d'esquadra i que va matar el 3 de maig del 2004 la seva dona, Sílvia Codina, a Lliçà de Vall i que, segons el jurat que el va condemnar, també va matar la seva sogra. Davant els serveis d'emergències i en l'enterrament, Rua es va mostrar consternat pel crim, que atribuïa a uns lladres mai identificats. Inicialment, la família Codina li va donar suport fins a la seva detenció, que va deixar perplexa la família de les víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.